Algemeen

Blanes Spanje: Een prachtige vakantiebestemming aan de Costa Brava

Blanes is een prachtige badplaats gelegen aan de Costa Brava in Spanje. Het is een populaire vakantiebestemming onder toeristen vanwege de mooie stranden, het heerlijke klimaat en de vele bezienswaardigheden. Blanes is een ideale bestemming voor zowel gezinnen als jongeren die op zoek zijn naar een leuke vakantie. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Blanes Spanje.

Bezienswaardigheden in Blanes Spanje

Blanes heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

  • De botanische tuin Marimurtra: Deze prachtige tuin is gelegen op een klif en biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. De tuin heeft meer dan 4.000 plantensoorten en is een must-see voor natuurliefhebbers.
  • Het kasteel van Sant Joan: Dit middeleeuwse kasteel is gelegen op een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de zee. Het is een populaire plek voor toeristen om te wandelen en te genieten van het uitzicht.
  • De visafslag: Elke ochtend vindt er een visafslag plaats in de haven van Blanes. Het is een interessante ervaring om te zien hoe de vis wordt geveild en verkocht aan lokale restaurants en markten.
  • De stranden: Blanes heeft verschillende mooie stranden, waaronder het populaire Platja de Blanes en het rustigere Cala Sant Francesc. De stranden zijn perfect om te zonnebaden, zwemmen en watersporten.

Activiteiten in Blanes Spanje

Naast de bezienswaardigheden zijn er ook veel activiteiten te doen in Blanes. Hieronder vind je een aantal suggesties:

  • Watersporten: Blanes is een populaire bestemming voor watersporten zoals jetskiën, parasailen en duiken. Er zijn verschillende watersportcentra waar je deze activiteiten kunt boeken.
  • Boottochten: Er zijn verschillende boottochten beschikbaar vanuit de haven van Blanes. Je kunt bijvoorbeeld een boottocht maken naar de nabijgelegen stadjes Lloret de Mar en Tossa de Mar.
  • Wandelen: Blanes heeft verschillende wandelroutes die je kunt volgen, waaronder de Camino de Ronda. Deze route loopt langs de kust en biedt prachtige uitzichten op de zee en de kliffen.
  • Nachtleven: Blanes heeft een bruisend nachtleven met veel bars en clubs. Het is een populaire bestemming voor jongeren die op zoek zijn naar een feestje.

Accommodaties in Blanes Spanje

Blanes heeft een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot appartementen en campings. Hieronder vind je een aantal suggesties:

  • Hotel Beverly Park: Dit hotel ligt op slechts 200 meter van het strand en heeft een zwembad en een restaurant. Het is een populaire keuze onder gezinnen.
  • Appartementen Espronceda: Deze appartementen zijn gelegen in het centrum van Blanes en hebben een zwembad en een terras. Ze zijn ideaal voor groepen vrienden.
  • Camping La Masia: Deze camping ligt op slechts 500 meter van het strand en heeft een zwembad en een restaurant. Het is een populaire keuze onder kampeerders.

Hoe kom je in Blanes Spanje?

Blanes is gemakkelijk te bereiken met de auto, de trein of het vliegtuig. Hieronder vind je meer informatie:

  • Met de auto: Blanes ligt op ongeveer 1.500 kilometer van Nederland. Je kunt de afstand in ongeveer 15 uur rijden. Er zijn verschillende snelwegen die naar Blanes leiden.
  • Met de trein: Blanes heeft een treinstation dat is aangesloten op het Spaanse treinnetwerk. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Barcelona of Girona naar Blanes reizen.
  • Met het vliegtuig: De dichtstbijzijnde luchthaven is Barcelona El Prat, op ongeveer 80 kilometer van Blanes. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Barcelona.

Conclusie

Blanes is een prachtige vakantiebestemming aan de Costa Brava in Spanje. Het heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, activiteiten en accommodaties. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of een actieve vakantie vol avontuur, Blanes heeft voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je vakantie naar Blanes Spanje!

Rating post

Ook Spanje