Algemeen

La Carihuela Torremolinos Spanje: Een charmant vissersdorpje aan de Costa del Sol

La Carihuela is een charmant vissersdorpje gelegen in de gemeente Torremolinos aan de Costa del Sol in Spanje. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, de heerlijke visgerechten en de gezellige sfeer. In dit artikel lees je alles over La Carihuela Torremolinos Spanje.

Geschiedenis van La Carihuela

La Carihuela was oorspronkelijk een klein vissersdorpje dat in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw uitgroeide tot een populaire toeristische bestemming. Het dorpje was vooral bekend om zijn sardines die op traditionele wijze werden bereid op houtskoolvuren op het strand. Tegenwoordig is La Carihuela een bruisende badplaats met een lange boulevard, talloze restaurants en bars en een levendige markt.

Bezienswaardigheden in La Carihuela

La Carihuela heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

  • De boulevard: De boulevard van La Carihuela is een van de langste en mooiste van de Costa del Sol. Het is een geweldige plek om te wandelen, te fietsen of te skaten en te genieten van het uitzicht op de zee.
  • De markt: Elke zondagochtend is er een gezellige markt in La Carihuela waar je allerlei souvenirs, kleding en lokale producten kunt kopen.
  • De kerk: De kerk van La Carihuela is een prachtig gebouw dat dateert uit de 18e eeuw. Het is zeker een bezoekje waard als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en architectuur.
  • De stranden: La Carihuela heeft enkele van de mooiste stranden van de Costa del Sol. Het water is helder en de stranden zijn schoon en goed onderhouden.

Activiteiten in La Carihuela

Naast de bezienswaardigheden zijn er ook tal van activiteiten te doen in La Carihuela. Hieronder vind je een aantal suggesties:

  • Watersporten: La Carihuela is een geweldige plek om te genieten van watersporten zoals jetskiën, parasailen en windsurfen.
  • Boottochten: Er zijn verschillende boottochten beschikbaar vanuit La Carihuela, waaronder een dolfijnenexcursie en een dagtocht naar de nabijgelegen stad Málaga.
  • Fietsen: Huur een fiets en verken de omgeving van La Carihuela op je eigen tempo.
  • Golfen: Er zijn verschillende golfbanen in de buurt van La Carihuela waar je een balletje kunt slaan.

De beste restaurants in La Carihuela

La Carihuela staat bekend om zijn heerlijke visgerechten. Hieronder vind je een aantal van de beste restaurants in het dorp:

  • El Gato Lounge: Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht op zee en serveert heerlijke visgerechten en tapas.
  • La Coquina: Dit restaurant is gespecialiseerd in verse vis en schaaldieren en heeft een uitgebreide wijnkaart.
  • La Taberna del Pintxo: Dit restaurant serveert heerlijke pintxos (Baskische tapas) en heeft een gezellige sfeer.
  • El Horno Beach: Dit restaurant heeft een prachtig terras aan het strand en serveert heerlijke paella en andere traditionele gerechten.

Verblijfsmogelijkheden in La Carihuela

Er zijn verschillende verblijfsmogelijkheden in La Carihuela, variërend van luxe hotels tot eenvoudige appartementen. Hieronder vind je een aantal suggesties:

  • Hotel Amaragua: Dit viersterrenhotel ligt direct aan het strand en heeft een zwembad en een spa.
  • Hotel Pez Espada: Dit historische hotel dateert uit de jaren ’50 en heeft een prachtige tuin en een zwembad.
  • Appartementen La Baranda: Deze eenvoudige appartementen liggen op loopafstand van het strand en hebben een zwembad.
  • Appartementen La Carihuela: Deze moderne appartementen liggen in het hart van La Carihuela en hebben een terras met uitzicht op zee.

Hoe kom je in La Carihuela?

La Carihuela ligt op ongeveer 10 kilometer van de luchthaven van Málaga. Je kunt er gemakkelijk komen met de taxi, de bus of een huurauto. Als je met de bus gaat, kun je het beste de bus nemen vanaf het busstation van Málaga. De reis duurt ongeveer 30 minuten en kost ongeveer €2,50.

Conclusie

La Carihuela is een prachtige bestemming aan de Costa del Sol in Spanje. Het dorpje heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, activiteiten, restaurants en verblijfsmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of juist actief wilt zijn, La Carihuela heeft voor ieder wat wils.

Rating post

Ook Spanje