Algemeen

Naturisten Spanje: De Beste Plekken om Naakt te Zonnen en Zwemmen

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van de zon en de zee, dan is Spanje een uitstekende keuze. Maar als je een naturist bent, dan wil je natuurlijk ook graag weten waar je naakt kunt zonnen en zwemmen zonder dat je daarvoor op je vingers wordt gekeken. In dit artikel geven we je een overzicht van de beste plekken voor naturisten in Spanje.

Wat is Naturisme?

Voordat we ingaan op de beste plekken voor naturisten in Spanje, is het goed om te weten wat naturisme precies inhoudt. Naturisme is een levenswijze waarbij mensen ervoor kiezen om zoveel mogelijk bloot te zijn in de natuur. Het gaat hierbij niet om seksuele activiteiten, maar om het ervaren van vrijheid en verbondenheid met de natuur. Naturisten vinden het belangrijk om respectvol met elkaar en met de omgeving om te gaan.

De Beste Plekken voor Naturisten in Spanje

Spanje heeft een aantal prachtige plekken waar naturisten kunnen genieten van de zon en de zee. Hieronder vind je een overzicht van de beste plekken voor naturisten in Spanje.

1. Vera Playa

Vera Playa is een van de bekendste naturistenstranden in Spanje. Het strand ligt in de provincie Almería en heeft een lengte van maar liefst 2 kilometer. Op het strand zijn verschillende faciliteiten aanwezig, zoals restaurants, bars en winkels. Ook zijn er diverse accommodaties te vinden, zoals appartementen en campings.

2. El Portús

El Portús is een naturistendorp dat ligt in de buurt van Cartagena, in de provincie Murcia. Het dorp heeft een eigen strand en biedt verschillende accommodaties aan, zoals bungalows en kampeerplaatsen. Ook zijn er diverse faciliteiten aanwezig, zoals restaurants, bars en een zwembad.

3. Cala del Pino

Cala del Pino is een klein, afgelegen strand dat ligt in de buurt van Tossa de Mar, in de provincie Girona. Het strand is alleen te voet bereikbaar en biedt daardoor veel privacy. Op het strand zijn geen faciliteiten aanwezig, dus het is belangrijk om zelf eten en drinken mee te nemen.

4. Playa de los Muertos

Playa de los Muertos is een prachtig naturistenstrand dat ligt in de buurt van Carboneras, in de provincie Almería. Het strand is alleen te voet bereikbaar en biedt daardoor veel privacy. Op het strand zijn geen faciliteiten aanwezig, dus het is belangrijk om zelf eten en drinken mee te nemen.

5. Playa de Maspalomas

Playa de Maspalomas is een groot strand dat ligt in de buurt van de stad Maspalomas, op het eiland Gran Canaria. Het strand heeft een lengte van maar liefst 6 kilometer en biedt veel ruimte voor naturisten. Op het strand zijn verschillende faciliteiten aanwezig, zoals restaurants, bars en winkels.

Conclusie

Spanje is een uitstekende vakantiebestemming voor naturisten. Het land heeft een aantal prachtige plekken waar naturisten kunnen genieten van de zon en de zee. Of je nu op zoek bent naar een groot strand met veel faciliteiten of juist naar een klein, afgelegen strand waar je veel privacy hebt, in Spanje vind je het allemaal. Dus pak je koffer en geniet van een heerlijke naturistenvakantie in Spanje!

Rating post

Ook Spanje