Algemeen

Rondreis Zuid Spanje

Als je op zoek bent naar een prachtige rondreis door Spanje, dan is het zuiden van het land zeker een aanrader. Hier vind je niet alleen mooie steden, maar ook prachtige natuur en heerlijke stranden. In dit artikel nemen we je mee op een rondreis door Zuid Spanje en laten we je de mooiste plekjes zien.

Malaga

Je rondreis door Zuid Spanje begint in Malaga. Deze stad is de op vijf na grootste stad van Spanje en heeft een rijke geschiedenis. Bezoek het Alcazaba, een Moors fort uit de 11e eeuw, en de kathedraal van Malaga. Ook de haven van Malaga is een bezoekje waard. Hier vind je vele restaurants en bars waar je kunt genieten van heerlijke tapas en drankjes.

Granada

Vanuit Malaga reis je door naar Granada. Hier vind je het wereldberoemde Alhambra, een Moors paleis en fort uit de 13e eeuw. Het Alhambra is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast het Alhambra heeft Granada nog veel meer te bieden, zoals de kathedraal van Granada en de wijk Albaicin, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten over de stad.

Sevilla

Vanuit Granada reis je door naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Sevilla is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Sevilla, het Alcazar en de Plaza de España. Ook de wijk Santa Cruz is een bezoekje waard. Hier vind je smalle straatjes, mooie pleinen en gezellige terrasjes.

Cadiz

Vanuit Sevilla reis je door naar Cadiz, een prachtige stad aan de kust. Cadiz is een van de oudste steden van Europa en heeft een rijke geschiedenis. Bezoek de kathedraal van Cadiz en het kasteel van San Sebastian. Ook de stranden van Cadiz zijn een bezoekje waard. Hier kun je heerlijk ontspannen en genieten van de zon.

Costa del Sol

Vanuit Cadiz reis je door naar de Costa del Sol, een kuststrook in het zuiden van Spanje. Hier vind je vele mooie stranden en gezellige badplaatsen, zoals Marbella en Torremolinos. Ook het stadje Nerja is een bezoekje waard. Hier vind je prachtige stranden en de beroemde grotten van Nerja.

Natuurparken

Naast de steden en stranden heeft Zuid Spanje ook prachtige natuurparken. Bezoek bijvoorbeeld het natuurpark Sierra de Grazalema, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten en mooie wandelingen kunt maken. Ook het natuurpark Cabo de Gata is een bezoekje waard. Hier vind je mooie stranden en een prachtige kustlijn.

Conclusie

Een rondreis door Zuid Spanje is een prachtige ervaring. Je bezoekt niet alleen mooie steden, maar ook prachtige natuur en heerlijke stranden. Van Malaga tot aan de Costa del Sol, er is genoeg te zien en te doen. Vergeet ook niet te genieten van de heerlijke tapas en drankjes die Spanje te bieden heeft. Buen viaje!

Rating post

Ook Spanje