Algemeen

Spanje Segunda Division: De op één na hoogste voetbalcompetitie van Spanje

De Segunda Division, ook wel bekend als La Liga 2, is de op één na hoogste voetbalcompetitie van Spanje. Het is een competitie waarin 22 teams strijden om promotie naar de Primera Division, de hoogste voetbalcompetitie van Spanje. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, het format en de teams van de Segunda Division.

Geschiedenis van de Segunda Division

De Segunda Division werd opgericht in 1929, hetzelfde jaar als de Primera Division. Destijds bestond de competitie uit 10 teams, maar in de loop der jaren is het aantal teams veranderd. In 1977 werd de competitie uitgebreid naar 20 teams en in 1987 werd het aantal teams verhoogd naar 22, het huidige aantal.

De Segunda Division heeft in de loop der jaren veel veranderingen ondergaan. In 1977 werd de competitie bijvoorbeeld verdeeld in twee groepen van 10 teams, waarbij de winnaars van elke groep streden om promotie naar de Primera Division. In 1983 werd de competitie weer samengevoegd tot één groep van 20 teams en in 1995 werd het huidige format van één groep van 22 teams geïntroduceerd.

Format van de Segunda Division

De Segunda Division wordt gespeeld volgens een format van 42 wedstrijden per seizoen. Elk team speelt twee keer tegen elk ander team, één keer thuis en één keer uit. Aan het einde van het seizoen promoveren de twee hoogst geplaatste teams rechtstreeks naar de Primera Division, terwijl de teams die op de derde tot en met zesde plaats eindigen deelnemen aan de play-offs om promotie.

De play-offs om promotie bestaan uit twee rondes. In de eerste ronde spelen de teams die als derde en vierde zijn geëindigd tegen de teams die als zesde en vijfde zijn geëindigd. De winnaars van deze wedstrijden spelen vervolgens tegen elkaar in de finale, waarbij de winnaar promoveert naar de Primera Division.

Aan het einde van het seizoen degraderen de vier laagst geplaatste teams naar de Segunda Division B, de op twee na hoogste voetbalcompetitie van Spanje. De teams die op de 19e en 20e plaats eindigen degraderen rechtstreeks, terwijl de teams die op de 17e en 18e plaats eindigen deelnemen aan de play-offs om degradatie. In deze play-offs spelen de teams tegen elkaar in een knock-out format, waarbij de verliezer degradeert naar de Segunda Division B.

Teams in de Segunda Division

De Segunda Division bestaat uit 22 teams, waarvan de meeste afkomstig zijn uit Spanje. Er zijn echter ook enkele teams uit andere landen, zoals Portugal en Andorra. Hieronder vindt u een lijst van de teams die momenteel in de Segunda Division spelen:

 • Alcorcón
 • Almería
 • Castellón
 • Espanyol
 • Fuenlabrada
 • Girona
 • Gijón
 • Huesca
 • Las Palmas
 • Leganés
 • Lugo
 • Málaga
 • Mirandés
 • Numancia
 • Oviedo
 • Ponferradina
 • Rayo Vallecano
 • Sabadell
 • Cartagena
 • Sporting de Huelva
 • Tenerife
 • Valencia

Elk van deze teams heeft zijn eigen geschiedenis en prestaties in de Segunda Division. Sommige teams hebben meerdere keren deelgenomen aan de play-offs om promotie, terwijl andere teams voornamelijk strijden om degradatie te voorkomen.

Conclusie

De Segunda Division is een belangrijke voetbalcompetitie in Spanje, waarin 22 teams strijden om promotie naar de Primera Division. Het format van de competitie is uitdagend en biedt veel mogelijkheden voor teams om te promoveren of te degraderen. De teams die momenteel in de Segunda Division spelen hebben allemaal hun eigen geschiedenis en prestaties, en het is altijd spannend om te zien wie er aan het einde van het seizoen zal promoveren naar de Primera Division.

Rating post

Ook Spanje