Algemeen

Temperaturen in Spanje

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel mensen. Het land heeft een rijke cultuur, prachtige stranden en een heerlijke keuken. Maar hoe zit het eigenlijk met de temperaturen in Spanje? In dit artikel gaan we dieper in op de temperaturen in Spanje en wat je kunt verwachten als je op vakantie gaat naar dit mooie land.

Klimaat in Spanje

Spanje heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het land warme zomers en milde winters heeft. De temperaturen in Spanje kunnen echter wel verschillen per regio. Zo zijn de temperaturen in het noorden van Spanje over het algemeen wat koeler dan in het zuiden. Ook kan het in de bergen van Spanje een stuk kouder zijn dan aan de kust.

Over het algemeen kun je stellen dat de zomers in Spanje warm zijn en de winters mild. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt tussen de 25 en 30 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de winter tussen de 10 en 15 graden Celsius ligt. In de bergen kan het in de winter zelfs vriezen en sneeuwen.

Temperaturen per seizoen

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde temperaturen per seizoen in verschillende regio’s van Spanje:

Zomer

 • Costa Brava: 25-30 graden Celsius
 • Costa del Sol: 30-35 graden Celsius
 • Madrid: 30-35 graden Celsius
 • Canarische Eilanden: 25-30 graden Celsius

Herfst

 • Costa Brava: 20-25 graden Celsius
 • Costa del Sol: 25-30 graden Celsius
 • Madrid: 20-25 graden Celsius
 • Canarische Eilanden: 25-30 graden Celsius

Winter

 • Costa Brava: 10-15 graden Celsius
 • Costa del Sol: 15-20 graden Celsius
 • Madrid: 10-15 graden Celsius
 • Canarische Eilanden: 20-25 graden Celsius

Lente

 • Costa Brava: 15-20 graden Celsius
 • Costa del Sol: 20-25 graden Celsius
 • Madrid: 15-20 graden Celsius
 • Canarische Eilanden: 25-30 graden Celsius

Beste reistijd

De beste reistijd voor Spanje hangt af van wat je wilt doen tijdens je vakantie. Wil je vooral aan het strand liggen en genieten van de zon? Dan kun je het beste in de zomermaanden naar Spanje gaan. Wil je juist cultuur snuiven en steden bezoeken? Dan zijn de lente en herfst de beste seizoenen om naar Spanje te gaan.

Houd er wel rekening mee dat het in de zomer erg druk kan zijn in Spanje, vooral aan de kust. Ook kunnen de temperaturen in sommige regio’s erg hoog oplopen, wat niet voor iedereen prettig is. Als je niet goed tegen de hitte kunt, kun je beter in het voor- of najaar naar Spanje gaan.

Conclusie

De temperaturen in Spanje zijn over het algemeen warm in de zomer en mild in de winter. De gemiddelde temperaturen kunnen echter wel verschillen per regio. De beste reistijd voor Spanje hangt af van wat je wilt doen tijdens je vakantie. Wil je vooral aan het strand liggen en genieten van de zon? Dan kun je het beste in de zomermaanden naar Spanje gaan. Wil je juist cultuur snuiven en steden bezoeken? Dan zijn de lente en herfst de beste seizoenen om naar Spanje te gaan.

Of je nu in de zomer of winter naar Spanje gaat, het land heeft voor iedereen wel iets te bieden. Of je nu wilt genieten van de zon, cultuur wilt snuiven of lekker wilt eten, Spanje is een fantastische vakantiebestemming.

Rating post

Ook Spanje