Algemeen

Weer Spanje Alicante: Zonnig en Warm het Hele Jaar Door

Als je op zoek bent naar een bestemming met zonnig en warm weer het hele jaar door, dan is Alicante in Spanje de perfecte plek voor jou. Gelegen aan de oostkust van Spanje, biedt Alicante een mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers. In dit artikel zullen we het weer in Alicante in detail bespreken, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Klimaat in Alicante

Alicante heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het weer wordt beïnvloed door de Middellandse Zee. Dit resulteert in milde winters en hete zomers. De gemiddelde temperatuur in Alicante is ongeveer 18 graden Celsius, met een gemiddelde temperatuur van 12 graden Celsius in de winter en 26 graden Celsius in de zomer.

De zomermaanden in Alicante zijn van juni tot en met september, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius. De wintermaanden zijn van december tot en met februari, waarbij de temperaturen overdag rond de 15 graden Celsius liggen en ‘s nachts kunnen dalen tot 5 graden Celsius.

Neerslag in Alicante

Alicante heeft een laag neerslagpercentage, met gemiddeld 300 mm regen per jaar. De meeste regen valt in de herfst en winter, met de minste regen in de zomer. Dit betekent dat je tijdens je zomervakantie in Alicante waarschijnlijk geen regen zult zien.

Wind in Alicante

Alicante heeft een matige wind, met een gemiddelde windsnelheid van 10 km/u. De windrichting is meestal vanuit het oosten, wat betekent dat de wind vanaf de zee komt. Dit kan voor verkoeling zorgen tijdens de hete zomermaanden.

Beste Tijd om Alicante te Bezoeken

De beste tijd om Alicante te bezoeken is van mei tot en met oktober, wanneer de temperaturen warm en aangenaam zijn. De zomermaanden zijn het drukst, dus als je de drukte wilt vermijden, kun je het beste in mei, juni of september gaan. Als je van plan bent om in de winter naar Alicante te gaan, houd er dan rekening mee dat het ‘s avonds koud kan zijn, dus neem warme kleding mee.

Wat te Doen in Alicante

Naast het genieten van het mooie weer, zijn er tal van activiteiten te doen in Alicante. Hier zijn enkele suggesties:

  • Bezoek het kasteel van Santa Barbara, een middeleeuws kasteel dat uitkijkt over de stad.
  • Maak een wandeling langs de Explanada de España, een prachtige boulevard met palmbomen en mozaïeken.
  • Bezoek het archeologisch museum van Alicante, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stad.
  • Ontspan op het strand van Playa del Postiguet, een van de populairste stranden van Alicante.
  • Proef de lokale keuken, waaronder paella, tapas en verse visgerechten.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een bestemming met zonnig en warm weer het hele jaar door, dan is Alicante in Spanje de perfecte plek voor jou. Met een mediterraan klimaat, milde winters en hete zomers, is Alicante een geweldige bestemming voor een zomervakantie of een winterzonvakantie. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen als je in de winter gaat, en geniet van de vele activiteiten die Alicante te bieden heeft.

Rating post

Ook Spanje