Algemeen

Zaragoza Spanje: Een stad vol geschiedenis en cultuur

Zaragoza is een stad in het noordoosten van Spanje en is de hoofdstad van de provincie Zaragoza. De stad heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijk cultureel centrum van Spanje. Zaragoza is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de vele bezienswaardigheden en activiteiten die de stad te bieden heeft.

Geschiedenis van Zaragoza

Zaragoza heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad werd gesticht in 14 voor Christus en was een belangrijk centrum van handel en cultuur. In de middeleeuwen werd Zaragoza veroverd door de Moren en later heroverd door de christenen. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog was Zaragoza een belangrijk strijdtoneel en werd de stad zwaar beschadigd.

Bezienswaardigheden in Zaragoza

Zaragoza heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden:

 • De Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Pilaar: Dit is de belangrijkste kerk van Zaragoza en is gebouwd op de plek waar de Maagd Maria aan de apostel Jacobus verscheen.
 • Het Aljafería-paleis: Dit is een Moors paleis dat dateert uit de 11e eeuw en is een van de best bewaarde Moorse gebouwen in Spanje.
 • De kathedraal van San Salvador: Dit is de kathedraal van Zaragoza en is gebouwd in de 12e eeuw in de gotische stijl.
 • Het Romeinse theater: Dit is een oud Romeins theater dat dateert uit de 1e eeuw na Christus en is een van de oudste theaters in Spanje.
 • Het Pablo Gargallo-museum: Dit museum is gewijd aan de beeldhouwer Pablo Gargallo en heeft een uitgebreide collectie van zijn werken.

Cultuur in Zaragoza

Zaragoza is een belangrijk cultureel centrum van Spanje en heeft veel te bieden op het gebied van kunst, muziek en theater. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste culturele activiteiten in Zaragoza:

 • Het Zaragoza Museum: Dit museum heeft een uitgebreide collectie van kunstwerken uit de middeleeuwen tot de moderne tijd.
 • Het Teatro Principal: Dit is het belangrijkste theater van Zaragoza en biedt een breed scala aan voorstellingen, van opera tot toneelstukken.
 • Het Auditorio de Zaragoza: Dit is een modern concertgebouw dat plaats biedt aan meer dan 1.500 toeschouwers en regelmatig concerten organiseert van bekende artiesten.
 • Het Festival del Pilar: Dit is een jaarlijks festival dat plaatsvindt in oktober ter ere van de Maagd van de Pilaar en omvat muziek, dans en vuurwerk.

Activiteiten in Zaragoza

Zaragoza biedt ook veel activiteiten voor toeristen die de stad willen verkennen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste activiteiten:

 • Een wandeling langs de oevers van de rivier de Ebro: Dit is een mooie wandeling langs de rivier die door het centrum van Zaragoza stroomt.
 • Een bezoek aan de Mercado Central: Dit is de belangrijkste markt van Zaragoza en biedt een breed scala aan lokale producten.
 • Een bezoek aan de Tapasbars: Zaragoza staat bekend om zijn tapasbars en biedt een breed scala aan lokale gerechten.
 • Een bezoek aan de Expo 2008: Dit was een wereldtentoonstelling die in 2008 in Zaragoza werd gehouden en heeft een aantal interessante paviljoens en tentoonstellingen.

Conclusie

Zaragoza is een stad vol geschiedenis en cultuur en biedt veel bezienswaardigheden en activiteiten voor toeristen. Of u nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de lokale keuken, Zaragoza heeft voor elk wat wils. Als u op zoek bent naar een unieke en interessante vakantiebestemming, dan is Zaragoza zeker een bezoek waard.

Rating post

Ook Spanje