Algemeen

Anwb auto huren Spanje: de ideale manier om het land te verkennen

Spanje is een prachtig land met een rijke cultuur, heerlijk eten en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat jaarlijks duizenden Nederlanders afreizen naar dit zonnige land. Een van de beste manieren om Spanje te verkennen is met een huurauto. En als je op zoek bent naar een betrouwbare en voordelige autoverhuurder, dan is de ANWB een uitstekende keuze.

Waarom een auto huren in Spanje?

Spanje is een groot land met veel verschillende regio’s en steden. Als je alleen afhankelijk bent van het openbaar vervoer, dan kan het lastig zijn om alle bezienswaardigheden te bezoeken die je graag wilt zien. Met een huurauto heb je alle vrijheid en kun je op je eigen tempo het land verkennen. Bovendien zijn er in Spanje veel mooie plekken die niet goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, zoals afgelegen stranden en bergdorpjes.

Waarom kiezen voor ANWB autohuur in Spanje?

Als je een auto wilt huren in Spanje, dan heb je keuze uit veel verschillende autoverhuurders. Waarom zou je dan kiezen voor de ANWB? Hieronder vind je een aantal redenen:

  • De ANWB is een betrouwbare en bekende organisatie die al jarenlang actief is in de autoverhuurbranche.
  • Je kunt bij de ANWB kiezen uit een groot aantal verschillende auto’s, van kleine stadsauto’s tot grote gezinsauto’s en luxe auto’s.
  • De ANWB hanteert scherpe tarieven en heeft regelmatig aanbiedingen en kortingsacties.
  • Je kunt bij de ANWB kiezen uit verschillende ophaal- en inleverlocaties in Spanje, waaronder de luchthavens van Barcelona, Madrid, Malaga en Valencia.
  • Als lid van de ANWB profiteer je van extra voordelen, zoals gratis extra bestuurders en een gratis tank brandstof.

Waar moet je op letten bij het huren van een auto in Spanje?

Als je een auto gaat huren in Spanje, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  • Leeftijd: de minimumleeftijd om een auto te huren in Spanje is 21 jaar. Voor sommige auto’s geldt een hogere minimumleeftijd.
  • Rijbewijs: je hebt een geldig Nederlands rijbewijs nodig om een auto te huren in Spanje. Het is aan te raden om ook een internationaal rijbewijs mee te nemen.
  • Verzekering: zorg ervoor dat je goed verzekerd bent als je een auto huurt in Spanje. De meeste autoverhuurders bieden standaard een basisverzekering aan, maar het is verstandig om te kiezen voor een uitgebreidere verzekering met een lager eigen risico.
  • Borg: bij het ophalen van de auto moet je vaak een borg betalen. Dit bedrag wordt terugbetaald als je de auto in goede staat terugbrengt.
  • Brandstof: let goed op de brandstofregeling van de autoverhuurder. Sommige verhuurders leveren de auto af met een volle tank en verwachten dat je de auto ook weer volgetankt inlevert. Andere verhuurders rekenen een vast bedrag voor de brandstof en verwachten dat je de auto met een lege tank inlevert.

Bezienswaardigheden in Spanje die je met de auto kunt bezoeken

Met een huurauto kun je in Spanje alle kanten op. Hieronder vind je een aantal bezienswaardigheden die goed bereikbaar zijn met de auto:

  • Barcelona: deze bruisende stad aan de Middellandse Zee heeft veel te bieden, waaronder de beroemde Sagrada Familia, het Park Güell en de Ramblas.
  • Costa Brava: deze kuststrook ten noorden van Barcelona staat bekend om zijn mooie stranden en pittoreske dorpjes.
  • Madrid: de hoofdstad van Spanje heeft een rijke geschiedenis en veel culturele bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis en het Prado Museum.
  • Andalusië: deze regio in het zuiden van Spanje heeft een unieke cultuur en architectuur, met hoogtepunten als de Alhambra in Granada en de Mezquita in Cordoba.
  • Sierra Nevada: dit gebergte in het zuiden van Spanje is een paradijs voor wandelaars en wintersporters.

Conclusie

Als je Spanje wilt verkennen op een flexibele en voordelige manier, dan is het huren van een auto een uitstekende keuze. En als je kiest voor ANWB autohuur in Spanje, dan weet je zeker dat je goed zit. Met een ruime keuze aan auto’s, scherpe tarieven en betrouwbare service is de ANWB een van de beste autoverhuurders in Spanje.

Rating post

Ook Spanje