Algemeen

In Spanje schijnt altijd de zon

Spanje is een land dat bekend staat om zijn zonovergoten stranden, prachtige landschappen en rijke cultuur. Het is dan ook geen verrassing dat het gezegde “in Spanje schijnt altijd de zon” vaak wordt gebruikt om het land te beschrijven. Maar is dit echt waar? Schijnt de zon echt altijd in Spanje? In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en ontdekken we wat er achter deze populaire uitspraak schuilt.

Het klimaat in Spanje

Spanje heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het land warme, droge zomers en milde winters heeft. Over het algemeen is het weer in Spanje het hele jaar door aangenaam, met veel zonneschijn en weinig regen. Dit is vooral het geval aan de kustgebieden en in het zuiden van het land, waar de temperaturen in de zomer vaak boven de 30 graden Celsius uitkomen.

Hoewel het weer in Spanje over het algemeen zonnig en warm is, zijn er wel enkele uitzonderingen. In het noorden van het land, met name in de regio’s Galicië en Asturië, kan het weer soms regenachtig en bewolkt zijn. Ook in de bergen en hoger gelegen gebieden kan het weer onvoorspelbaar zijn, met koude temperaturen en zelfs sneeuw in de winter.

De beste tijd om naar Spanje te reizen

Als je op zoek bent naar zon en warmte, is de zomer de beste tijd om naar Spanje te reizen. De maanden juni, juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar, met temperaturen die vaak boven de 30 graden Celsius uitkomen. Dit is ook de drukste tijd van het jaar voor toeristen, vooral aan de kustgebieden en in de grote steden.

Als je liever wat rustiger wilt reizen en niet zo’n fan bent van de hitte, zijn de maanden mei en september ook goede opties. Het weer is dan nog steeds aangenaam, met temperaturen rond de 25 graden Celsius, en er zijn minder toeristen dan in de zomermaanden.

Wat te doen als het regent in Spanje

Hoewel het weer in Spanje over het algemeen zonnig en warm is, kan het soms ook regenen. Als je pech hebt en het regent tijdens je vakantie, hoef je je echter geen zorgen te maken. Er zijn genoeg dingen te doen in Spanje, zelfs als het weer niet meewerkt.

Bezoek bijvoorbeeld een van de vele musea in de grote steden, zoals het Prado Museum in Madrid of het Picasso Museum in Barcelona. Of ga naar een overdekte markt, zoals de Mercado de San Miguel in Madrid of de Mercado de la Boqueria in Barcelona, waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

Als je liever de natuur in wilt, zijn er ook genoeg opties. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele nationale parken in Spanje, zoals het Nationaal Park Garajonay op het eiland La Gomera of het Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici in Catalonië. Hier kun je genieten van prachtige landschappen en wandelingen maken, zelfs als het weer niet helemaal meezit.

Conclusie

Hoewel het gezegde “in Spanje schijnt altijd de zon” niet helemaal waar is, is het wel zo dat het weer in Spanje over het algemeen zonnig en warm is. Vooral in de zomermaanden kun je genieten van prachtige stranden, heerlijk eten en drinken en een rijke cultuur. Maar ook als het weer niet helemaal meezit, zijn er genoeg dingen te doen in Spanje. Of je nu van musea houdt, de natuur in wilt of gewoon wilt ontspannen, Spanje heeft voor ieder wat wils.

Rating post

Ook Spanje