Algemeen

Inreizen Spanje: Alles wat je moet weten

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand of juist cultuur wilt snuiven in steden als Barcelona en Madrid, Spanje heeft voor ieder wat wils. Maar voordat je kunt genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft, moet je natuurlijk wel weten hoe je het land binnenkomt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het inreizen van Spanje.

Reisdocumenten

Als Nederlander heb je geen visum nodig om Spanje binnen te komen. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Let erop dat je paspoort of identiteitskaart nog minimaal 3 maanden geldig is op de dag van terugkomst naar Nederland. Reis je met kinderen? Dan moeten zij ook in het bezit zijn van een eigen paspoort of identiteitskaart.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronapandemie gelden er op dit moment extra maatregelen voor het inreizen van Spanje. Zo moet je bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring invullen en laten zien bij aankomst. Ook kan het zijn dat je bij aankomst een temperatuurmeting krijgt en dat je verplicht bent om 14 dagen in quarantaine te gaan. Houd er rekening mee dat deze maatregelen regelmatig kunnen veranderen. Check daarom altijd de actuele situatie voordat je op reis gaat.

Reizen met de auto

Veel Nederlanders kiezen ervoor om met de auto naar Spanje te reizen. Dit kan via verschillende routes, zoals via Frankrijk of via Duitsland en Zwitserland. Houd er rekening mee dat je onderweg tol moet betalen op sommige wegen en dat je in sommige landen een milieusticker nodig hebt. Ook moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en moet je auto verzekerd zijn. Verder is het belangrijk om te weten dat er in Spanje een maximumsnelheid geldt van 120 km/u op snelwegen en 50 km/u in de bebouwde kom.

Reizen met het vliegtuig

Wil je liever snel en comfortabel naar Spanje reizen? Dan is het vliegtuig een goede optie. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanuit Nederland naar Spanje. Houd er wel rekening mee dat je op de luchthaven extra tijd kwijt bent vanwege de coronamaatregelen. Zo moet je bijvoorbeeld een mondkapje dragen en afstand houden van andere reizigers. Ook kan het zijn dat je temperatuur wordt gemeten en dat je gezondheidsverklaringen moet invullen.

Reizen met de trein

Reizen met de trein naar Spanje is ook mogelijk, maar wel iets minder gebruikelijk. Er zijn verschillende treinverbindingen tussen Nederland en Spanje, maar deze zijn vaak minder snel en comfortabel dan vliegen. Wel kun je onderweg genieten van mooie uitzichten en hoef je je geen zorgen te maken over tolwegen en milieustickers. Houd er wel rekening mee dat je op sommige trajecten moet overstappen en dat je soms lange wachttijden hebt.

Conclusie

Of je nu met de auto, het vliegtuig of de trein naar Spanje reist, het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Zorg dat je alle benodigde reisdocumenten bij je hebt en check de actuele coronamaatregelen voordat je op reis gaat. Zo kun je optimaal genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft!

Rating post

Ook Spanje