Algemeen

Marnes Spanje: Een verborgen parel in de Costa Blanca

Als je op zoek bent naar een rustige en authentieke vakantiebestemming in Spanje, dan is Marnes misschien wel de perfecte plek voor jou. Dit kleine dorpje ligt in de regio Valencia, aan de Costa Blanca, en biedt een prachtige omgeving met bergen, bossen en stranden. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over Marnes Spanje.

Locatie en bereikbaarheid

Marnes ligt in de provincie Alicante, op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Valencia en 80 kilometer ten noorden van Alicante. De dichtstbijzijnde luchthaven is Alicante-Elche, op ongeveer een uur rijden van Marnes. Vanaf de luchthaven kun je een auto huren of een taxi nemen om naar Marnes te reizen.

Als je met de auto reist, kun je Marnes bereiken via de snelweg AP-7, die langs de kust loopt. Neem afslag 62 (Benissa) en volg de borden naar Marnes. Het dorpje ligt op ongeveer 10 kilometer van de kust, in de bergen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Marnes is een klein dorpje met slechts enkele honderden inwoners, maar er is genoeg te zien en te doen in de omgeving. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Natuurpark Montgó: Dit natuurpark ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Marnes en biedt prachtige wandelroutes door bergen en bossen. Het hoogtepunt is de Montgó-berg, die 753 meter hoog is en een spectaculair uitzicht biedt over de kust.
  • Stranden: Hoewel Marnes zelf geen strand heeft, zijn er tal van mooie stranden in de buurt. Enkele aanraders zijn Playa de la Fustera, Cala del Moraig en Playa de la Granadella.
  • Wijntour: De regio Valencia staat bekend om zijn wijnen, en er zijn verschillende wijngaarden in de buurt van Marnes die je kunt bezoeken. Je kunt een rondleiding krijgen en natuurlijk de wijnen proeven.
  • Steden: Als je zin hebt in een dagje uit, zijn er verschillende steden in de buurt die een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Valencia, Alicante of Benidorm.

Accommodatie en restaurants

Hoewel Marnes een klein dorpje is, zijn er verschillende accommodaties beschikbaar voor toeristen. Je kunt bijvoorbeeld een vakantiehuis huren, een bed & breakfast boeken of verblijven in een hotel. Enkele aanraders zijn:

  • Casa Rural El Castellot: Dit vakantiehuis biedt plaats aan maximaal 6 personen en ligt op een prachtige locatie met uitzicht op de bergen. Het huis heeft een zwembad en een grote tuin.
  • Hotel Swiss Moraira: Dit hotel ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Marnes en biedt comfortabele kamers en een zwembad. Het hotel heeft ook een restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten.
  • Bed & Breakfast Casa Sardonyx: Deze bed & breakfast ligt in het nabijgelegen dorpje Benissa en biedt comfortabele kamers en een zwembad. Het ontbijt is inbegrepen in de prijs.

Als het op restaurants aankomt, zijn er verschillende opties in de buurt van Marnes. Hier zijn enkele aanraders:

  • Restaurante El Celler de la Muntanya: Dit restaurant ligt in het nabijgelegen dorpje Parcent en biedt heerlijke lokale gerechten. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart.
  • Restaurante Ca Toni: Dit restaurant ligt in het nabijgelegen dorpje Alcalalí en biedt traditionele Spaanse gerechten. Het restaurant heeft een gezellig terras.
  • Restaurante La Sort: Dit restaurant ligt in het nabijgelegen dorpje Benissa en biedt een mix van lokale en internationale gerechten. Het restaurant heeft ook een bar waar je kunt genieten van een drankje.

Conclusie

Marnes Spanje is een verborgen parel aan de Costa Blanca, ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar rust en authenticiteit. Het dorpje biedt prachtige natuur, mooie stranden en tal van activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuis, een bed & breakfast of een hotel, er zijn genoeg accommodaties beschikbaar. En als het op eten aankomt, zijn er verschillende restaurants in de buurt die heerlijke lokale gerechten serveren. Kortom, Marnes is een bestemming die zeker een bezoek waard is.

Rating post

Ook Spanje