Algemeen

Ronde van Spanje 2021

De Ronde van Spanje 2021, ook wel bekend als de Vuelta a España, is een van de drie grote wielerrondes van het jaar. De Vuelta a España is de laatste van de drie grote rondes en wordt traditioneel verreden in de maand september. De Ronde van Spanje 2021 zal plaatsvinden van 14 augustus tot en met 5 september.

De geschiedenis van de Ronde van Spanje

De Ronde van Spanje werd voor het eerst verreden in 1935 en is daarmee de jongste van de drie grote wielerrondes. De eerste editie van de Vuelta a España werd gewonnen door de Belg Gustaaf Deloor. In de jaren daarna werd de Ronde van Spanje steeds populairder en groeide uit tot een van de belangrijkste wielerevenementen ter wereld.

De Ronde van Spanje heeft in de loop der jaren veel veranderingen ondergaan. Zo werd de koers in de jaren 60 en 70 gedomineerd door Spaanse renners, terwijl in de jaren 80 en 90 vooral buitenlandse renners de dienst uitmaakten. Ook het parcours van de Vuelta a España is in de loop der jaren veranderd. Zo zijn er steeds meer bergetappes toegevoegd en is de koers steeds zwaarder geworden.

Parcours Ronde van Spanje 2021

Het parcours van de Ronde van Spanje 2021 is nog niet officieel bekendgemaakt, maar er zijn al wel geruchten over het parcours. Zo zou de Vuelta a España in 2021 starten in Burgos en finishen in Santiago de Compostela. Ook zouden er veel bergetappes op het programma staan, waaronder een aantal zware etappes in de Pyreneeën en de Sierra Nevada.

Naast de bergetappes zouden er ook enkele tijdritten op het programma staan. De tijdritten zouden vooral vlak zijn, waardoor de specialisten op dit gebied een goede kans maken op de overwinning. Ook zouden er enkele sprintetappes op het programma staan, waarin de sprinters kunnen strijden om de dagzege.

Favorieten Ronde van Spanje 2021

De favorieten voor de Ronde van Spanje 2021 zijn op dit moment nog niet bekend. Dit komt doordat het parcours nog niet officieel is gepresenteerd en de renners nog niet weten welke etappes er op het programma staan. Wel zijn er enkele renners die in het verleden hebben laten zien dat ze goed uit de voeten kunnen in de Vuelta a España.

Een van de favorieten voor de Ronde van Spanje 2021 is de Sloveen Primoz Roglic. Roglic won de Vuelta a España in 2019 en was ook in 2020 een van de favorieten voor de eindzege. Helaas moest hij in de laatste week van de koers opgeven vanwege een valpartij. Ook de Colombiaan Egan Bernal wordt gezien als een van de favorieten voor de Ronde van Spanje 2021. Bernal won in 2019 de Tour de France en heeft laten zien dat hij ook goed uit de voeten kan in de Vuelta a España.

Naast Roglic en Bernal zijn er nog enkele andere renners die kans maken op de eindzege in de Ronde van Spanje 2021. Zo wordt de Spanjaard Enric Mas gezien als een van de grootste talenten van het wielrennen en heeft hij in het verleden al laten zien dat hij goed kan presteren in de Vuelta a España. Ook de Brit Chris Froome, die in 2020 overstapte naar het Israel Start-Up Nation team, wordt gezien als een van de favorieten voor de Ronde van Spanje 2021.

Conclusie

De Ronde van Spanje 2021 belooft weer een spektakel te worden voor de wielerliefhebbers. Het parcours is nog niet officieel bekendgemaakt, maar er zijn al wel geruchten over het parcours. Zo zouden er veel bergetappes op het programma staan en enkele tijdritten en sprintetappes. De favorieten voor de Ronde van Spanje 2021 zijn op dit moment nog niet bekend, maar er zijn enkele renners die in het verleden hebben laten zien dat ze goed uit de voeten kunnen in de Vuelta a España. Het belooft dus weer een spannende strijd te worden om de eindzege in de Ronde van Spanje 2021.

Rating post

Ook Spanje