Algemeen

Spanje Nieuws: Het Laatste Nieuws uit Spanje

Spanje is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een bruisende cultuur en een heerlijk klimaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel Nederlanders graag op vakantie gaan naar Spanje. Maar ook voor wie niet op vakantie gaat naar Spanje, is het interessant om het laatste nieuws uit dit land te volgen. In dit artikel lees je alles over het laatste nieuws uit Spanje.

Politiek nieuws uit Spanje

Spanje is een democratisch land met een parlementaire monarchie als staatsvorm. De politiek in Spanje is dan ook altijd in beweging. Hieronder vind je een overzicht van het laatste politieke nieuws uit Spanje:

 • De Spaanse regering heeft aangekondigd dat het minimumloon in 2022 met 15% zal stijgen. Dit betekent dat het minimumloon in Spanje volgend jaar op € 965 per maand komt te liggen.
 • De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft aangekondigd dat hij de wet wil wijzigen om euthanasie te legaliseren. Dit is een gevoelig onderwerp in Spanje, waar de katholieke kerk nog steeds veel invloed heeft.
 • De Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont is door de Italiaanse politie gearresteerd op verzoek van Spanje. Puigdemont wordt verdacht van opruiing en misbruik van overheidsgeld in verband met het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum van 2017.

Economisch nieuws uit Spanje

Spanje is de op vier na grootste economie van de Europese Unie en heeft een belangrijke rol in de wereldeconomie. Hieronder vind je een overzicht van het laatste economische nieuws uit Spanje:

 • De Spaanse economie is in het tweede kwartaal van 2021 met 2,8% gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal. Dit is de grootste groei sinds 1999 en is te danken aan de versoepeling van de coronamaatregelen en het herstel van de toeristische sector.
 • De Spaanse regering heeft aangekondigd dat het de belastingen voor bedrijven wil verhogen om de kosten van de coronacrisis te dekken. Het plan is om de vennootschapsbelasting te verhogen van 25% naar 28%.
 • De Spaanse bank BBVA heeft aangekondigd dat het zijn kantorennetwerk in Spanje met 35% wil verminderen. Dit is een gevolg van de digitalisering van de bankensector en de veranderende behoeften van klanten.

Cultureel nieuws uit Spanje

Spanje heeft een rijke cultuur met een lange geschiedenis en een diversiteit aan kunstvormen. Hieronder vind je een overzicht van het laatste culturele nieuws uit Spanje:

 • De Spaanse kunstenaar Pablo Picasso heeft postuum een nieuwe tentoonstelling in het Museo Picasso in Barcelona. De tentoonstelling toont meer dan 120 werken van Picasso uit de jaren 1917-1924.
 • De Spaanse film “La Abuela” heeft de Gouden Leeuw gewonnen op het filmfestival van Venetië. De film vertelt het verhaal van een grootmoeder die haar kleinzoon helpt om zijn seksualiteit te ontdekken.
 • De Spaanse voetbalclub FC Barcelona heeft aangekondigd dat het een nieuw stadion wil bouwen. Het nieuwe stadion zal plaats bieden aan 105.000 toeschouwers en zal naar verwachting in 2025 gereed zijn.

Coronanieuws uit Spanje

Net als de rest van de wereld heeft Spanje te maken gehad met de coronapandemie. Hieronder vind je een overzicht van het laatste coronanieuws uit Spanje:

 • Spanje heeft aangekondigd dat het de coronamaatregelen verder zal versoepelen. Zo hoeven mensen die volledig gevaccineerd zijn geen mondkapje meer te dragen in de buitenlucht en mogen nachtclubs weer open.
 • De vaccinatiecampagne in Spanje verloopt voorspoedig. Inmiddels is meer dan 70% van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd tegen het coronavirus.
 • Spanje heeft aangekondigd dat het vanaf 7 september een coronapaspoort zal invoeren. Dit paspoort is nodig om toegang te krijgen tot bepaalde evenementen en locaties, zoals restaurants en theaters.

Conclusie

Spanje is een land dat altijd in beweging is. Of het nu gaat om politiek, economie, cultuur of corona, er is altijd wel iets te melden over Spanje. In dit artikel heb je kunnen lezen over het laatste nieuws uit Spanje op verschillende gebieden. Of je nu op vakantie gaat naar Spanje of gewoon geïnteresseerd bent in dit prachtige land, het is altijd goed om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Rating post

Ook Spanje