Algemeen

Spanje Vliegvelden

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, zoals prachtige stranden, historische steden en een heerlijke keuken. Om naar Spanje te reizen, kun je ervoor kiezen om met de auto te gaan, maar de meeste mensen kiezen voor het vliegtuig. Spanje heeft veel vliegvelden, verspreid over het hele land. In dit artikel zullen we de belangrijkste vliegvelden van Spanje bespreken.

Madrid-Barajas

Madrid-Barajas is het grootste vliegveld van Spanje en het op vier na grootste vliegveld van Europa. Het vliegveld ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Madrid en heeft vier terminals. Het vliegveld heeft een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Het is ook een belangrijk knooppunt voor vluchten naar Latijns-Amerika.

Barcelona-El Prat

Barcelona-El Prat is het op een na grootste vliegveld van Spanje en ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Barcelona. Het vliegveld heeft twee terminals en is een belangrijk knooppunt voor vluchten naar andere Europese steden. Het vliegveld heeft ook een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is het op twee na grootste vliegveld van Spanje en ligt op het eiland Mallorca. Het vliegveld heeft één terminal en is een belangrijk knooppunt voor vluchten naar andere Europese steden. Het vliegveld heeft ook een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Palma de Mallorca is een populaire vakantiebestemming en het vliegveld is dan ook erg druk in de zomermaanden.

Málaga-Costa del Sol

Málaga-Costa del Sol is het op drie na grootste vliegveld van Spanje en ligt aan de Costa del Sol. Het vliegveld heeft drie terminals en is een belangrijk knooppunt voor vluchten naar andere Europese steden. Het vliegveld heeft ook een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Málaga is een populaire vakantiebestemming en het vliegveld is dan ook erg druk in de zomermaanden.

Valencia

Valencia is een van de belangrijkste vliegvelden van Spanje en ligt op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Valencia. Het vliegveld heeft één terminal en is een belangrijk knooppunt voor vluchten naar andere Europese steden. Het vliegveld heeft ook een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld.

Sevilla

Sevilla is een van de belangrijkste vliegvelden van Spanje en ligt op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Sevilla. Het vliegveld heeft één terminal en is een belangrijk knooppunt voor vluchten naar andere Europese steden. Het vliegveld heeft ook een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld.

Bilbao

Bilbao is een van de belangrijkste vliegvelden van Spanje en ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Bilbao. Het vliegveld heeft één terminal en is een belangrijk knooppunt voor vluchten naar andere Europese steden. Het vliegveld heeft ook een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld.

Alicante-Elche

Alicante-Elche is een van de belangrijkste vliegvelden van Spanje en ligt op ongeveer 9 kilometer van het centrum van Alicante. Het vliegveld heeft één terminal en is een belangrijk knooppunt voor vluchten naar andere Europese steden. Het vliegveld heeft ook een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld.

Tenerife-Zuid

Tenerife-Zuid is een van de belangrijkste vliegvelden van Spanje en ligt op het eiland Tenerife. Het vliegveld heeft één terminal en is een belangrijk knooppunt voor vluchten naar andere Europese steden. Het vliegveld heeft ook een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Tenerife is een populaire vakantiebestemming en het vliegveld is dan ook erg druk in de zomermaanden.

Conclusie

Spanje heeft veel vliegvelden, verspreid over het hele land. De belangrijkste vliegvelden zijn Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Palma de Mallorca, Málaga-Costa del Sol, Valencia, Sevilla, Bilbao, Alicante-Elche en Tenerife-Zuid. Deze vliegvelden hebben een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen over de hele wereld en zijn belangrijke knooppunten voor vluchten naar andere Europese steden. Als je naar Spanje reist, is de kans groot dat je op een van deze vliegvelden aankomt.

Rating post

Ook Spanje