Algemeen

Supermarkt Spanje: Alles wat je moet weten over boodschappen doen in Spanje

Als je op vakantie gaat naar Spanje, is het handig om te weten waar je boodschappen kunt doen. In dit artikel lees je alles over supermarkten in Spanje, de openingstijden, de prijzen en de producten die je er kunt vinden. Zo kun je goed voorbereid op pad en genieten van heerlijke Spaanse gerechten.

Supermarkten in Spanje

Spanje heeft verschillende supermarktketens, waarvan de bekendste Mercadona, Carrefour, Lidl en Aldi zijn. Daarnaast zijn er nog vele lokale supermarkten en buurtwinkels. In de grote steden vind je ook vaak internationale supermarkten, zoals de Engelse supermarkt Iceland en de Duitse supermarkt Edeka.

De meeste supermarkten zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 uur tot 21.30 uur. Op zondag zijn de openingstijden beperkter en zijn veel supermarkten alleen in de ochtend geopend. In toeristische gebieden zijn de openingstijden vaak ruimer en zijn supermarkten ook op zondagmiddag geopend.

Prijzen in de supermarkt

De prijzen in de supermarkt in Spanje zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Sommige producten zijn iets duurder, zoals kaas en vlees, terwijl andere producten juist goedkoper zijn, zoals groente en fruit. Ook alcoholische dranken zijn vaak goedkoper dan in Nederland.

Als je goedkoop boodschappen wilt doen, kun je het beste naar de discountsupermarkten Lidl en Aldi gaan. Hier zijn de prijzen over het algemeen lager dan bij de andere supermarkten. Mercadona en Carrefour zijn wat duurder, maar hebben wel een groter assortiment en bieden meer luxe producten aan.

Producten in de supermarkt

In de supermarkt in Spanje vind je veel producten die je ook in Nederland kunt kopen, zoals brood, melk, kaas en vleeswaren. Daarnaast zijn er ook veel Spaanse producten te vinden, zoals chorizo, serranoham, olijfolie en wijn. Ook zijn er veel verse groente en fruit te koop, die vaak lokaal geproduceerd zijn.

Een typisch Spaans product dat je in de supermarkt kunt vinden, is de churro. Dit zijn gefrituurde deegstengels die vaak als ontbijt worden gegeten en worden gedoopt in warme chocolademelk. Ook zijn er veel verschillende soorten tapas te koop, zoals olijven, ansjovis en patatas bravas.

Handige tips voor boodschappen doen in Spanje

Als je boodschappen gaat doen in Spanje, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder vind je een aantal handige tips:

  • Neem een muntje mee voor het winkelwagentje. Bij veel supermarkten moet je een muntje in het winkelwagentje stoppen om deze te kunnen gebruiken. Het muntje krijg je terug als je het winkelwagentje weer terugzet.
  • Neem je eigen tas mee. In Spanje moet je vaak betalen voor een plastic tas. Het is daarom handig om je eigen tas mee te nemen.
  • Let op de openingstijden. Zoals eerder genoemd zijn de openingstijden van supermarkten in Spanje anders dan in Nederland. Zorg dat je op tijd bent, zodat je niet voor een gesloten deur staat.
  • Probeer lokale producten uit. In Spanje zijn er veel lokale producten te vinden, die vaak erg lekker zijn. Probeer bijvoorbeeld eens een lokale kaas of een stukje verse vis.
  • Let op de houdbaarheidsdatum. In Spanje worden producten vaak minder lang bewaard dan in Nederland. Let daarom goed op de houdbaarheidsdatum en koop geen producten die over de datum zijn.

Conclusie

Boodschappen doen in Spanje is niet heel anders dan in Nederland. Er zijn verschillende supermarktketens te vinden, de prijzen zijn vergelijkbaar en er zijn veel producten te koop die je ook in Nederland kunt vinden. Toch zijn er ook veel Spaanse producten te vinden die het proberen waard zijn. Met de handige tips uit dit artikel kun je goed voorbereid op pad en genieten van heerlijke Spaanse gerechten.

Rating post

Ook Spanje