Algemeen

Tijdschema F1 Spanje: Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Spanje

De Grand Prix van Spanje is een van de meest populaire races op de Formule 1-kalender. Het Circuit de Barcelona-Catalunya is de thuisbasis van deze race en het is een van de meest uitdagende circuits van het seizoen. Het tijdschema F1 Spanje is elk jaar anders, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste updates. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het tijdschema F1 Spanje.

Vrijdag 7 mei

Op vrijdag 7 mei begint het raceweekend met de eerste vrije training. Deze training duurt 1 uur en 30 minuten en begint om 11:30 uur lokale tijd. De tweede vrije training begint om 15:00 uur lokale tijd en duurt ook 1 uur en 30 minuten. Dit is een belangrijke dag voor de teams en coureurs om hun auto’s af te stellen en zich voor te bereiden op de kwalificatie en race.

Zaterdag 8 mei

Op zaterdag 8 mei begint de derde vrije training om 12:00 uur lokale tijd en duurt 1 uur. Dit is de laatste kans voor de teams en coureurs om hun auto’s af te stellen voordat de kwalificatie begint. De kwalificatie begint om 15:00 uur lokale tijd en duurt 1 uur. Tijdens de kwalificatie strijden de coureurs om de beste startpositie voor de race. De snelste coureur krijgt de pole position.

Zondag 9 mei

Op zondag 9 mei begint de race om 15:00 uur lokale tijd en duurt 66 ronden. Het Circuit de Barcelona-Catalunya is een uitdagend circuit met veel bochten en hoogteverschillen. Het is belangrijk voor de coureurs om een goede start te maken en hun positie te behouden. De race duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten en de coureur die als eerste over de finishlijn komt, wint de race.

Belangrijke informatie over het tijdschema F1 Spanje

Er zijn een paar belangrijke dingen om te weten over het tijdschema F1 Spanje. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de tijden in lokale tijd zijn. Dit betekent dat als je vanuit een ander land kijkt, je de tijden moet aanpassen aan je eigen tijdzone. Ten tweede kan het tijdschema veranderen als gevolg van weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

Conclusie

De Grand Prix van Spanje is een van de meest populaire races op de Formule 1-kalender. Het tijdschema F1 Spanje is elk jaar anders, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Het raceweekend begint op vrijdag met de eerste vrije training en eindigt op zondag met de race. Het is belangrijk om te weten dat de tijden in lokale tijd zijn en dat het tijdschema kan veranderen als gevolg van weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over het tijdschema F1 Spanje en dat je kunt genieten van een geweldig raceweekend!

Rating post

Ook Spanje