Algemeen

Zoover Spanje: De beste vakantiebestemmingen in Spanje volgens Zoover

Spanje is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en heerlijk eten. Maar waar moet je nu precies naartoe in Spanje? Zoover, de grootste vakantiebeoordelingssite van Nederland, heeft de beste vakantiebestemmingen in Spanje op een rijtje gezet.

1. Barcelona

Barcelona is een stad die je absoluut niet mag missen tijdens een vakantie in Spanje. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, prachtige architectuur en heerlijk eten. Bezoek de beroemde Sagrada Familia, wandel over de Ramblas en geniet van tapas en sangria op een terrasje. Barcelona is ook een ideale bestemming voor een stedentrip.

2. Costa Brava

De Costa Brava is een kustgebied in het noordoosten van Spanje en staat bekend om zijn prachtige stranden en helderblauwe water. Populaire badplaatsen zijn onder andere Lloret de Mar en Blanes. Maar ook de kleinere dorpjes aan de kust zijn de moeite waard om te bezoeken. De Costa Brava is ook een ideale bestemming voor watersportliefhebbers.

3. Valencia

Valencia is een stad aan de oostkust van Spanje en staat bekend om zijn moderne architectuur, prachtige parken en heerlijke paella. Bezoek de Stad van Kunst en Wetenschap, wandel door de Turia-tuinen en geniet van een heerlijke paella in een van de vele restaurants. Valencia is ook een ideale bestemming voor een stedentrip.

4. Mallorca

Mallorca is een eiland in de Middellandse Zee en staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe water en bruisende uitgaansleven. Maar ook de natuur op het eiland is de moeite waard om te ontdekken, zoals de Serra de Tramuntana-bergketen. Mallorca is ook een ideale bestemming voor een zonvakantie.

5. Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en staat bekend om zijn prachtige architectuur, heerlijke eten en bruisende uitgaansleven. Bezoek het Koninklijk Paleis, wandel door het Retiro-park en geniet van tapas en wijn in een van de vele bars en restaurants. Madrid is ook een ideale bestemming voor een stedentrip.

6. Andalusië

Andalusië is een regio in het zuiden van Spanje en staat bekend om zijn prachtige steden, zoals Sevilla, Granada en Cordoba. Bezoek het Alhambra in Granada, de Mezquita in Cordoba en de kathedraal van Sevilla. Maar ook de natuur in Andalusië is de moeite waard om te ontdekken, zoals de Sierra Nevada-bergketen. Andalusië is ook een ideale bestemming voor een cultuurvakantie.

7. Ibiza

Ibiza is een eiland in de Middellandse Zee en staat bekend om zijn bruisende uitgaansleven en prachtige stranden. Maar ook de natuur op het eiland is de moeite waard om te ontdekken, zoals de Es Vedra-rotsformatie. Ibiza is ook een ideale bestemming voor een zonvakantie.

8. Tenerife

Tenerife is een eiland in de Atlantische Oceaan en staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe water en vulkanische landschap. Bezoek de Teide-vulkaan, wandel door het Anaga-gebergte en geniet van de zon op een van de vele stranden. Tenerife is ook een ideale bestemming voor een zonvakantie.

9. Bilbao

Bilbao is een stad in het noorden van Spanje en staat bekend om zijn moderne architectuur en heerlijke eten. Bezoek het Guggenheim Museum, wandel door de oude stad en geniet van pintxos en wijn in een van de vele bars en restaurants. Bilbao is ook een ideale bestemming voor een stedentrip.

10. Costa del Sol

De Costa del Sol is een kustgebied in het zuiden van Spanje en staat bekend om zijn prachtige stranden en bruisende uitgaansleven. Populaire badplaatsen zijn onder andere Marbella en Torremolinos. Maar ook de kleinere dorpjes aan de kust zijn de moeite waard om te bezoeken. De Costa del Sol is ook een ideale bestemming voor een zonvakantie.

Of je nu op zoek bent naar een stedentrip, zonvakantie of cultuurvakantie, Spanje heeft voor ieder wat wils. Hopelijk heb je met deze lijst van Zoover inspiratie opgedaan voor jouw volgende vakantie naar Spanje.

Rating post

Ook Spanje