Algemeen

Camper huur Spanje: de ultieme manier om het land te verkennen

Spanje is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om dit land te verkennen met een camper. Camper huur Spanje is dan ook een populaire optie voor reizigers die op zoek zijn naar vrijheid, flexibiliteit en avontuur.

Waarom kiezen voor camper huur Spanje?

Er zijn verschillende redenen waarom camper huur Spanje een goede keuze is voor reizigers:

 • Vrijheid: Met een camper ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft niet te reizen volgens een vast schema en je kunt op elk moment van de dag beslissen waar je naartoe wilt.
 • Flexibiliteit: Als je een plek hebt gevonden waar je het naar je zin hebt, kun je daar zo lang blijven als je wilt. Je hoeft niet te haasten om op tijd bij je volgende bestemming te zijn.
 • Comfort: Een camper biedt alle comfort die je nodig hebt tijdens je reis. Je hebt een eigen keuken, badkamer en slaapplaats. Bovendien hoef je niet steeds je bagage in en uit te pakken, omdat alles in de camper blijft.
 • Avontuur: Met een camper kun je op plekken komen waar je met een gewone auto niet kunt komen. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in de bergen, aan het strand of in een afgelegen dorpje.

Waar moet je op letten bij camper huur Spanje?

Als je besluit om een camper te huren in Spanje, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • Rijbewijs: Om een camper te mogen besturen in Spanje, heb je een rijbewijs B nodig. Als de camper meer dan 3.500 kg weegt, heb je een rijbewijs C nodig.
 • Leeftijd: De minimumleeftijd om een camper te huren in Spanje is 21 jaar. Sommige verhuurbedrijven hanteren echter een hogere minimumleeftijd.
 • Verzekering: Zorg ervoor dat je een goede verzekering afsluit voor je camper. Controleer ook of de verzekering dekking biedt in heel Europa.
 • Reserveren: Het is aan te raden om je camper van tevoren te reserveren, vooral in het hoogseizoen. Zo voorkom je dat je zonder camper komt te zitten.
 • Kosten: Houd er rekening mee dat camper huur in Spanje niet goedkoop is. Naast de huurprijs betaal je ook voor brandstof, tolwegen en campings.

Waar kun je een camper huren in Spanje?

Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je een camper kunt huren in Spanje. Hieronder vind je een aantal bekende verhuurbedrijven:

 • Campanda: Dit is een online platform waar je campers kunt huren van particuliere verhuurders. Je kunt kiezen uit een groot aanbod van campers in heel Spanje.
 • CamperDays: Dit is een vergelijkingswebsite waar je campers kunt huren van verschillende verhuurbedrijven. Je kunt eenvoudig de prijzen en voorwaarden vergelijken en direct online boeken.
 • Indie Campers: Dit is een verhuurbedrijf met vestigingen in verschillende steden in Spanje. Je kunt kiezen uit een groot aanbod van campers, van compacte busjes tot grote familiecampers.
 • McRent: Dit is een verhuurbedrijf met vestigingen in verschillende steden in Spanje. Je kunt kiezen uit een groot aanbod van campers, van eenvoudige busjes tot luxe campers met alle voorzieningen.

Wat zijn de mooiste plekken om te bezoeken met een camper in Spanje?

Spanje heeft ontzettend veel mooie plekken die je kunt bezoeken met een camper. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

 • Costa Brava: Deze kuststreek in het noordoosten van Spanje staat bekend om zijn prachtige baaien, heldere water en schilderachtige dorpjes.
 • Sierra Nevada: Dit gebergte in het zuiden van Spanje is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je kunt er prachtige wandelingen maken en genieten van spectaculaire uitzichten.
 • Andalusië: Deze regio in het zuiden van Spanje heeft een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Je kunt er prachtige steden bezoeken, zoals Sevilla, Granada en Cordoba.
 • Pyreneeën: Dit gebergte in het noorden van Spanje is een paradijs voor avonturiers. Je kunt er wandelen, mountainbiken, raften en nog veel meer.
 • Canarische Eilanden: Deze eilandengroep voor de kust van Afrika heeft een subtropisch klimaat en prachtige stranden. Je kunt er heerlijk ontspannen en genieten van de zon.

Conclusie

Camper huur Spanje is een geweldige manier om dit prachtige land te verkennen. Met een camper ben je vrij, flexibel en comfortabel en kun je op plekken komen waar je met een gewone auto niet kunt komen. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid op reis gaat en dat je een goede verzekering afsluit. En vergeet vooral niet te genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft!

Rating post

Ook Spanje