Algemeen

Campings in Spanje: De ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en een bruisend nachtleven. Maar wist je dat Spanje ook een ideale bestemming is voor kampeerliefhebbers? Het land heeft een groot aantal campings, verspreid over het hele land. In dit artikel lees je alles over campings in Spanje en waarom dit de ideale vakantiebestemming is voor natuurliefhebbers.

Waarom kamperen in Spanje?

Spanje heeft een prachtige natuur en een aangenaam klimaat, waardoor het een ideale bestemming is voor kampeerliefhebbers. Het land heeft een groot aantal campings, van kleine familiecampings tot grote campings met uitgebreide faciliteiten. Of je nu op zoek bent naar rust en natuur of juist naar gezelligheid en vermaak, er is altijd wel een camping die bij jouw wensen past.

Bovendien is kamperen in Spanje vaak een stuk voordeliger dan een verblijf in een hotel of appartement. Je hebt alle vrijheid om je eigen maaltijden te bereiden en je kunt genieten van de prachtige omgeving zonder dat je daarvoor veel geld hoeft uit te geven.

De mooiste regio’s voor kamperen in Spanje

Spanje heeft veel mooie regio’s waar je kunt kamperen. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste regio’s voor kamperen in Spanje:

Costa Brava

De Costa Brava is een populaire vakantiebestemming in het noordoosten van Spanje. De regio staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere water en mooie natuur. Er zijn veel campings te vinden langs de kust, waar je kunt genieten van de zon en de zee. Ook kun je er prachtige wandelingen maken in de bergen of een bezoek brengen aan de historische stad Girona.

Costa Dorada

De Costa Dorada is een andere populaire vakantiebestemming in het noordoosten van Spanje. De regio staat bekend om zijn prachtige stranden en heldere water. Er zijn veel campings te vinden langs de kust, waar je kunt genieten van de zon en de zee. Ook kun je er prachtige wandelingen maken in de bergen of een bezoek brengen aan de historische stad Tarragona.

Andalusië

Andalusië is een regio in het zuiden van Spanje en staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke geschiedenis. Er zijn veel campings te vinden in de bergen, waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Ook kun je er prachtige wandelingen maken en genieten van de lokale keuken. Een bezoek aan de historische steden Sevilla, Granada en Cordoba mag ook zeker niet ontbreken.

Catalonië

Catalonië is een regio in het noordoosten van Spanje en staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke cultuur. Er zijn veel campings te vinden in de bergen, waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Ook kun je er prachtige wandelingen maken en genieten van de lokale keuken. Een bezoek aan de historische stad Barcelona mag ook zeker niet ontbreken.

Faciliteiten op campings in Spanje

De meeste campings in Spanje bieden uitgebreide faciliteiten voor hun gasten. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende faciliteiten:

 • Zwembad
 • Restaurant
 • Supermarkt
 • Speeltuin
 • Animatieprogramma
 • Sportvelden
 • Wasserette
 • Sanitairgebouwen

De faciliteiten kunnen per camping verschillen, dus het is altijd verstandig om vooraf te informeren welke faciliteiten er op de camping aanwezig zijn.

Praktische informatie

Als je wilt gaan kamperen in Spanje, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste praktische informatie:

 • Je hebt geen visum nodig om naar Spanje te reizen
 • De officiële taal is Spaans, maar op veel plaatsen wordt ook Engels gesproken
 • De munteenheid is de euro
 • Het klimaat in Spanje kan per regio verschillen, dus het is verstandig om vooraf te informeren welk weer je kunt verwachten
 • Op veel campings kun je betalen met een creditcard, maar het is altijd verstandig om voldoende contant geld mee te nemen

Conclusie

Spanje is een ideale vakantiebestemming voor kampeerliefhebbers. Het land heeft een prachtige natuur en een aangenaam klimaat, waardoor het een perfecte bestemming is voor een kampeervakantie. Er zijn veel campings te vinden, verspreid over het hele land, van kleine familiecampings tot grote campings met uitgebreide faciliteiten. Of je nu op zoek bent naar rust en natuur of juist naar gezelligheid en vermaak, er is altijd wel een camping die bij jouw wensen past. Dus pak je tent of caravan en geniet van een heerlijke kampeervakantie in Spanje!

Rating post

Ook Spanje