Algemeen

Costa’s Spanje Kaart: Ontdek de Mooiste Kustlijnen van Spanje

Spanje is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld en dat is niet voor niets. Het land heeft een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat, prachtige natuur en natuurlijk de beroemde costa’s. De costa’s zijn de kustlijnen van Spanje en zijn verdeeld in verschillende regio’s. In dit artikel gaan we dieper in op de costa’s Spanje kaart en ontdekken we de mooiste kustlijnen van Spanje.

De Costa’s van Spanje

Spanje heeft maar liefst 5.000 kilometer aan kustlijn en is verdeeld in verschillende costa’s. Elke costa heeft zijn eigen charme en karakteristieken. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende costa’s van Spanje:

 • Costa Brava
 • Costa Dorada
 • Costa del Maresme
 • Costa del Garraf
 • Costa del Azahar
 • Costa Blanca
 • Costa Cálida
 • Costa de Almería
 • Costa Tropical
 • Costa del Sol
 • Costa de la Luz

Costa Brava

De Costa Brava is gelegen in het noordoosten van Spanje en loopt van de Franse grens tot aan Barcelona. De kustlijn van de Costa Brava is ruig en rotsachtig en heeft vele kleine baaien en stranden. De Costa Brava is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele watersportmogelijkheden en de prachtige natuur. Bekende plaatsen aan de Costa Brava zijn onder andere Lloret de Mar, Tossa de Mar en Blanes.

Costa Dorada

De Costa Dorada is gelegen in het zuiden van Catalonië en loopt vanaf Tarragona tot aan de Ebro-delta. De kustlijn van de Costa Dorada is lang en heeft vele brede zandstranden. De Costa Dorada is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele zonuren en de prachtige natuur. Bekende plaatsen aan de Costa Dorada zijn onder andere Salou, Cambrils en Sitges.

Costa del Maresme

De Costa del Maresme is gelegen in het noorden van Barcelona en loopt vanaf Blanes tot aan Barcelona. De kustlijn van de Costa del Maresme is lang en heeft vele brede zandstranden. De Costa del Maresme is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele watersportmogelijkheden en de prachtige natuur. Bekende plaatsen aan de Costa del Maresme zijn onder andere Calella, Santa Susanna en Malgrat de Mar.

Costa del Garraf

De Costa del Garraf is gelegen in het zuiden van Barcelona en loopt vanaf Castelldefels tot aan Sitges. De kustlijn van de Costa del Garraf is rotsachtig en heeft vele kleine baaien en stranden. De Costa del Garraf is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige natuur en de vele watersportmogelijkheden. Bekende plaatsen aan de Costa del Garraf zijn onder andere Castelldefels en Sitges.

Costa del Azahar

De Costa del Azahar is gelegen in het oosten van Spanje en loopt vanaf de Ebro-delta tot aan Valencia. De kustlijn van de Costa del Azahar is lang en heeft vele brede zandstranden. De Costa del Azahar is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele zonuren en de prachtige natuur. Bekende plaatsen aan de Costa del Azahar zijn onder andere Peñíscola, Benicàssim en Castellón de la Plana.

Costa Blanca

De Costa Blanca is gelegen in het zuidoosten van Spanje en loopt vanaf Denia tot aan Torrevieja. De kustlijn van de Costa Blanca is lang en heeft vele brede zandstranden. De Costa Blanca is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele zonuren en de prachtige natuur. Bekende plaatsen aan de Costa Blanca zijn onder andere Benidorm, Alicante en Calpe.

Costa Cálida

De Costa Cálida is gelegen in het zuidoosten van Spanje en loopt vanaf Cartagena tot aan Aguilas. De kustlijn van de Costa Cálida is lang en heeft vele brede zandstranden. De Costa Cálida is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele zonuren en de prachtige natuur. Bekende plaatsen aan de Costa Cálida zijn onder andere La Manga, Cartagena en Mazarrón.

Costa de Almería

De Costa de Almería is gelegen in het zuidoosten van Spanje en loopt vanaf Mojacar tot aan Adra. De kustlijn van de Costa de Almería is lang en heeft vele brede zandstranden. De Costa de Almería is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele zonuren en de prachtige natuur. Bekende plaatsen aan de Costa de Almería zijn onder andere Roquetas de Mar, Almería en Mojácar.

Costa Tropical

De Costa Tropical is gelegen in het zuiden van Spanje en loopt vanaf Almuñécar tot aan Motril. De kustlijn van de Costa Tropical is lang en heeft vele brede zandstranden. De Costa Tropical is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele zonuren en de prachtige natuur. Bekende plaatsen aan de Costa Tropical zijn onder andere Almuñécar, Salobreña en Motril.

Costa del Sol

De Costa del Sol is gelegen in het zuiden van Spanje en loopt vanaf Nerja tot aan Gibraltar. De kustlijn van de Costa del Sol is lang en heeft vele brede zandstranden. De Costa del Sol is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele zonuren en de prachtige natuur. Bekende plaatsen aan de Costa del Sol zijn onder andere Torremolinos, Marbella en Málaga.

Costa de la Luz

De Costa de la Luz is gelegen in het zuidwesten van Spanje en loopt vanaf de Portugese grens tot aan Tarifa. De kustlijn van de Costa de la Luz is lang en heeft vele brede zandstranden. De Costa de la Luz is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele zonuren en de prachtige natuur. Bekende plaatsen aan de Costa de la Luz zijn onder andere Cádiz, Huelva en Tarifa.

Conclusie

Spanje heeft een prachtige kustlijn en de costa’s zijn dan ook een populaire vakantiebestemming. Elke costa heeft zijn eigen charme en karakteristieken. Of je nu op zoek bent naar een ruige kustlijn of juist naar brede zandstranden, Spanje heeft het allemaal. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het kiezen van jouw volgende vakantiebestemming aan de hand van de costa’s Spanje kaart.

Rating post

Ook Spanje