Algemeen

F1 Tijden Spanje: Een Overzicht van de Race in Barcelona

De Formule 1 is een van de meest populaire en prestigieuze races ter wereld. Elk jaar strijden de beste coureurs ter wereld om de titel van wereldkampioen. Een van de meest opwindende races van het seizoen is de Grand Prix van Spanje, die elk jaar wordt gehouden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de F1 tijden Spanje en de belangrijkste momenten van de race.

De Kwalificatie

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje vond plaats op zaterdag 8 mei. Lewis Hamilton van Mercedes was de snelste coureur en pakte de pole position met een tijd van 1:16.741. Max Verstappen van Red Bull Racing kwalificeerde zich als tweede met een tijd van 1:16.777, terwijl Valtteri Bottas van Mercedes als derde eindigde met een tijd van 1:16.873.

De kwalificatie was niet zonder incidenten. Sergio Perez van Red Bull Racing crashte in Q1 en kon niet deelnemen aan de rest van de sessie. Ook Lando Norris van McLaren had pech en moest zijn auto aan de kant zetten vanwege een technisch probleem.

De Race

Op zondag 9 mei vond de race plaats. Lewis Hamilton behield zijn pole position en leidde de race van start tot finish. Max Verstappen probeerde Hamilton bij te houden, maar slaagde er niet in om hem in te halen. Valtteri Bottas eindigde als derde, terwijl Sergio Perez van Red Bull Racing zich knap terugvocht na zijn crash in de kwalificatie en als vierde eindigde.

Er waren enkele opmerkelijke momenten tijdens de race. In de eerste ronde raakten Charles Leclerc van Ferrari en Esteban Ocon van Alpine elkaar, waardoor Ocon van de baan werd geduwd en terugviel naar de achterhoede. Ook Nikita Mazepin van Haas had pech en moest zijn auto aan de kant zetten vanwege een technisch probleem.

Halverwege de race begon het te regenen, wat voor extra spanning zorgde. Sommige coureurs kozen ervoor om op slicks te blijven rijden, terwijl anderen overstapten op regenbanden. Dit leidde tot enkele interessante gevechten op de baan.

De F1 Tijden Spanje

Hieronder vind je een overzicht van de F1 tijden Spanje:

  • Lewis Hamilton (Mercedes) – 1:33:07.680
  • Max Verstappen (Red Bull Racing) – +15.841
  • Valtteri Bottas (Mercedes) – +26.610
  • Sergio Perez (Red Bull Racing) – +52.047
  • Carlos Sainz (Ferrari) – +1:07.679
  • Charles Leclerc (Ferrari) – +1:08.703
  • Esteban Ocon (Alpine) – +1:14.576
  • Daniel Ricciardo (McLaren) – +1:15.748
  • Sebastian Vettel (Aston Martin) – +1:19.315
  • Pierre Gasly (AlphaTauri) – +1:20.894

Lewis Hamilton was de snelste coureur van de race en pakte daarmee zijn derde overwinning van het seizoen. Max Verstappen eindigde als tweede en behaalde daarmee zijn vierde podiumplaats van het seizoen. Valtteri Bottas eindigde als derde en behaalde zijn tweede podiumplaats van het seizoen.

Conclusie

De Grand Prix van Spanje was een spannende race met enkele opmerkelijke momenten. Lewis Hamilton was de snelste coureur van de race en behaalde daarmee zijn derde overwinning van het seizoen. Max Verstappen eindigde als tweede en behaalde daarmee zijn vierde podiumplaats van het seizoen. Valtteri Bottas eindigde als derde en behaalde zijn tweede podiumplaats van het seizoen. We kijken nu al uit naar de volgende race van het seizoen!

Rating post

Ook Spanje