Algemeen

GP Spanje Tijd: Alles wat je moet weten over de tijden van de Grand Prix van Spanje

De Grand Prix van Spanje is een van de meest populaire races in de Formule 1-kalender. Het evenement vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya, dat bekend staat om zijn uitdagende bochten en lange rechte stukken. Fans van over de hele wereld kijken uit naar deze race, en velen vragen zich af wat de exacte tijden zijn voor de verschillende evenementen tijdens het weekend. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de GP Spanje tijd.

Wanneer vindt de GP van Spanje plaats?

De Grand Prix van Spanje vindt plaats op zondag 9 mei 2021. Het is de vierde race van het seizoen en de eerste race die in Europa wordt gehouden. Het evenement begint op vrijdag 7 mei met de vrije trainingen en kwalificaties op zaterdag 8 mei.

Wat zijn de tijden van de vrije trainingen?

Er zijn drie vrije trainingen tijdens het weekend van de GP van Spanje. De eerste vrije training begint op vrijdag 7 mei om 11:30 uur en duurt 1 uur. De tweede vrije training begint op dezelfde dag om 15:00 uur en duurt ook 1 uur. De derde en laatste vrije training vindt plaats op zaterdag 8 mei om 12:00 uur en duurt 1 uur.

Wat zijn de tijden van de kwalificaties?

De kwalificaties voor de GP van Spanje vinden plaats op zaterdag 8 mei. De eerste kwalificatiesessie begint om 15:00 uur en duurt 18 minuten. De snelste 15 coureurs gaan door naar de tweede kwalificatiesessie, die begint om 15:25 uur en duurt 15 minuten. De snelste 10 coureurs gaan door naar de derde en laatste kwalificatiesessie, die begint om 15:48 uur en duurt 12 minuten.

Wat zijn de tijden van de race?

De Grand Prix van Spanje begint op zondag 9 mei om 15:00 uur. De race duurt 66 ronden en heeft een totale lengte van 307,104 km. Het is een van de langste races op de Formule 1-kalender en vereist veel uithoudingsvermogen van de coureurs.

Waar kan ik de GP van Spanje bekijken?

Er zijn verschillende manieren om de GP van Spanje te bekijken. Als je in Nederland woont, kun je de race live bekijken op Ziggo Sport. Als je geen toegang hebt tot Ziggo Sport, kun je de race ook bekijken via F1 TV Pro, een streamingdienst van de Formule 1. Deze dienst biedt live-uitzendingen van alle races, evenals exclusieve content en on-demand replays.

Conclusie

De GP van Spanje is een van de meest opwindende races op de Formule 1-kalender. Het evenement vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya en trekt fans van over de hele wereld. Als je van plan bent om de race te bekijken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende tijden van de evenementen tijdens het weekend. Met de informatie in dit artikel ben je goed voorbereid op de GP Spanje tijd en kun je optimaal genieten van deze spannende race.

Rating post

Ook Spanje