Algemeen

GP Spanje Tijden: Alles wat je moet weten over de Formule 1-race in Spanje

De Grand Prix van Spanje is een van de meest populaire races in de Formule 1-kalender. Het evenement vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya, dat zich bevindt in Montmeló, een stad in de buurt van Barcelona. De GP Spanje tijden zijn altijd een hot topic onder de fans van de sport. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de GP Spanje tijden en het evenement zelf.

Wanneer vindt de GP Spanje plaats?

De GP Spanje vindt plaats op zondag 9 mei 2021. De race begint om 15:00 uur lokale tijd (CEST). Het evenement duurt het hele weekend, met de eerste vrije training op vrijdag 7 mei om 11:30 uur en de kwalificatie op zaterdag 8 mei om 15:00 uur.

Waar kan ik de GP Spanje kijken?

De GP Spanje wordt wereldwijd uitgezonden op verschillende televisiezenders en streamingplatforms. In Nederland kun je de race live bekijken op Ziggo Sport. Als je geen toegang hebt tot Ziggo Sport, kun je de race ook bekijken op F1 TV Pro, een streamingplatform dat wordt aangeboden door de Formule 1-organisatie zelf.

Wat is het Circuit de Barcelona-Catalunya?

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is een racecircuit dat zich bevindt in Montmeló, ongeveer 32 kilometer ten noorden van Barcelona. Het circuit heeft een lengte van 4,655 kilometer en heeft 16 bochten. Het circuit wordt beschouwd als een van de meest uitdagende circuits in de Formule 1-kalender vanwege de vele snelle bochten en de lange rechte stukken.

Wie zijn de favorieten voor de GP Spanje?

De GP Spanje is altijd een spannende race, met veel coureurs die kans maken op de overwinning. Lewis Hamilton, de regerend wereldkampioen, heeft de afgelopen jaren veel succes gehad op het Circuit de Barcelona-Catalunya en wordt beschouwd als een van de favorieten voor de race. Andere coureurs om in de gaten te houden zijn Max Verstappen, Valtteri Bottas en Sergio Perez.

Wat zijn de GP Spanje tijden?

Hieronder vind je een overzicht van de GP Spanje tijden:

 • Vrijdag 7 mei:
  • Eerste vrije training: 11:30 – 12:30 uur
  • Tweede vrije training: 15:00 – 16:00 uur
 • Zaterdag 8 mei:
  • Derde vrije training: 12:00 – 13:00 uur
  • Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur
 • Zondag 9 mei:
  • Race: 15:00 – 17:00 uur

Conclusie

De GP Spanje is een van de meest populaire races in de Formule 1-kalender en trekt elk jaar duizenden fans van over de hele wereld. De race vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya en wordt wereldwijd uitgezonden op verschillende televisiezenders en streamingplatforms. De GP Spanje tijden zijn altijd een hot topic onder de fans van de sport en we hopen dat dit artikel je heeft geholpen om alles te weten te komen over de tijden en het evenement zelf.

Rating post

Ook Spanje