Algemeen

Grand Prix Spanje Tijden

De Grand Prix van Spanje is een van de meest populaire races in de Formule 1-kalender. Het evenement vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya, dat zich bevindt in Montmeló, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Barcelona. De Grand Prix van Spanje is een van de oudste races in de Formule 1, met zijn eerste editie die teruggaat tot 1913. Sindsdien is de race uitgegroeid tot een van de meest iconische evenementen in de autosportwereld.

Wanneer vindt de Grand Prix van Spanje plaats?

De Grand Prix van Spanje vindt elk jaar plaats in mei. In 2021 vindt de race plaats op zondag 9 mei. De race begint om 15:00 uur lokale tijd, wat overeenkomt met 14:00 uur GMT. De kwalificaties vinden plaats op zaterdag 8 mei om 15:00 uur lokale tijd.

Wat is het Circuit de Barcelona-Catalunya?

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is een racecircuit dat zich bevindt in Montmeló, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Barcelona. Het circuit heeft een lengte van 4,655 kilometer en heeft 16 bochten. Het circuit wordt beschouwd als een van de meest uitdagende circuits in de Formule 1-kalender vanwege de vele bochten en de hoge snelheden die worden bereikt op de rechte stukken.

Wat zijn de tijden van de trainingen?

De trainingen voor de Grand Prix van Spanje vinden plaats op vrijdag 7 mei en zaterdag 8 mei. De tijden van de trainingen zijn als volgt:

  • Vrijdag 7 mei: 11:30 uur – 12:30 uur lokale tijd
  • Vrijdag 7 mei: 15:00 uur – 16:00 uur lokale tijd
  • Zaterdag 8 mei: 12:00 uur – 13:00 uur lokale tijd

Wat zijn de tijden van de kwalificaties?

De kwalificaties voor de Grand Prix van Spanje vinden plaats op zaterdag 8 mei om 15:00 uur lokale tijd. De kwalificaties bestaan uit drie delen:

  • Q1: 18 minuten
  • Q2: 15 minuten
  • Q3: 12 minuten

De snelste coureur in Q3 krijgt de pole position voor de race op zondag.

Wat zijn de tijden van de race?

De Grand Prix van Spanje vindt plaats op zondag 9 mei om 15:00 uur lokale tijd. De race duurt 66 ronden en heeft een totale lengte van 307,104 kilometer.

Waar kan ik de Grand Prix van Spanje bekijken?

De Grand Prix van Spanje wordt wereldwijd uitgezonden op televisie. In Nederland wordt de race uitgezonden op Ziggo Sport. Ziggo Sport zendt ook de kwalificaties en de trainingen uit. Daarnaast is het mogelijk om de race te bekijken via een livestream op de website van Ziggo Sport.

Conclusie

De Grand Prix van Spanje is een van de meest iconische races in de Formule 1-kalender. Het evenement vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya, dat bekend staat om zijn uitdagende bochten en hoge snelheden. De race vindt plaats op zondag 9 mei om 15:00 uur lokale tijd en wordt wereldwijd uitgezonden op televisie. Mis deze spannende race niet!

Rating post

Ook Spanje