Algemeen

Las Palmas de Gran Canaria Spanje

Las Palmas de Gran Canaria is een stad gelegen op het eiland Gran Canaria, dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Het is de hoofdstad van de provincie Las Palmas en de op één na grootste stad van de Canarische Eilanden, na Santa Cruz de Tenerife. Las Palmas de Gran Canaria is een populaire toeristische bestemming vanwege het aangename klimaat, de prachtige stranden en de vele bezienswaardigheden.

Geschiedenis

De stad Las Palmas de Gran Canaria werd gesticht in 1478 door de Spanjaarden onder leiding van Juan Rejón. Het was de eerste nederzetting die de Spanjaarden stichtten op de Canarische Eilanden. In de 16e eeuw werd de stad een belangrijke tussenstop voor schepen die op weg waren naar Amerika. In de 19e eeuw groeide de stad uit tot een belangrijk handelscentrum, vooral vanwege de export van bananen.

Bezienswaardigheden

Las Palmas de Gran Canaria heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

 • Catedral de Santa Ana: Deze kathedraal is gebouwd tussen 1500 en 1570 en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het interieur is prachtig versierd met schilderijen en beelden.
 • Casa de Colón: Dit museum is gewijd aan de ontdekkingsreizen van Columbus en zijn verblijf op de Canarische Eilanden. Het museum is gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw uit de 15e eeuw.
 • Parque de Santa Catalina: Dit park is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als locals. Het park heeft veel groen, fonteinen en een groot podium waar regelmatig evenementen worden georganiseerd.
 • Playa de Las Canteras: Dit is het bekendste strand van Las Palmas de Gran Canaria. Het strand is lang en breed en heeft een mooie boulevard met restaurants en winkels.
 • Castillo de la Luz: Dit kasteel werd gebouwd in de 15e eeuw om de stad te beschermen tegen piraten. Tegenwoordig is het een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stad.

Cultuur

Las Palmas de Gran Canaria heeft een rijke cultuur die teruggaat tot de pre-Spaanse tijd. De stad heeft een aantal festivals en evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals:

 • Carnaval: Het carnaval van Las Palmas de Gran Canaria is een van de grootste carnavals ter wereld. Het duurt meestal drie weken en er zijn veel optochten, feesten en concerten.
 • Fiesta de San Juan: Dit festival wordt gevierd op 23 juni en is een eerbetoon aan de zomerzonnewende. Mensen gaan naar het strand om te zwemmen en te feesten.
 • Fiesta de la Rama: Dit festival wordt gevierd op 4 augustus en is een oude traditie waarbij mensen takken van bomen verzamelen en ermee door de straten lopen.

Stranden

Las Palmas de Gran Canaria heeft een aantal prachtige stranden die het hele jaar door bezocht kunnen worden vanwege het aangename klimaat. Hieronder vind je een aantal stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken:

 • Playa de Las Canteras: Dit is het bekendste strand van de stad en is een van de beste stedelijke stranden ter wereld. Het strand is lang en breed en heeft een mooie boulevard met restaurants en winkels.
 • Playa de las Alcaravaneras: Dit strand ligt in de buurt van de jachthaven en is populair bij watersporters vanwege de goede omstandigheden om te windsurfen en te zeilen.
 • Playa de la Laja: Dit strand ligt iets verder van het centrum van de stad en is minder druk dan de andere stranden. Het heeft een rustige sfeer en is perfect om te ontspannen.

Conclusie

Las Palmas de Gran Canaria is een prachtige stad met veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis, stranden en bezienswaardigheden. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege het aangename klimaat en de vele activiteiten die er te doen zijn. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand of naar avontuurlijke activiteiten, Las Palmas de Gran Canaria heeft voor ieder wat wils.

Rating post

Ook Spanje