Algemeen

Luchthavens Spanje: Een overzicht van de belangrijkste luchthavens in Spanje

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en een bruisend nachtleven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Spanje een groot aantal luchthavens heeft om al deze toeristen te ontvangen. In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste luchthavens in Spanje.

1. Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport

De Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport is de grootste luchthaven van Spanje en de op vier na grootste luchthaven van Europa. De luchthaven ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Madrid en heeft vier terminals. Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen als Iberia en Air Europa en verwerkt jaarlijks meer dan 50 miljoen passagiers.

2. Barcelona-El Prat Airport

De Barcelona-El Prat Airport is de op een na grootste luchthaven van Spanje en ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Barcelona. De luchthaven heeft twee terminals en verwerkt jaarlijks meer dan 50 miljoen passagiers. Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen als Vueling en Ryanair.

3. Palma de Mallorca Airport

De Palma de Mallorca Airport is de belangrijkste luchthaven van de Balearen en ligt op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Palma de Mallorca. De luchthaven heeft vier terminals en verwerkt jaarlijks meer dan 29 miljoen passagiers. Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen als Air Europa en Ryanair.

4. Málaga-Costa del Sol Airport

De Málaga-Costa del Sol Airport is de belangrijkste luchthaven van de Costa del Sol en ligt op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Málaga. De luchthaven heeft drie terminals en verwerkt jaarlijks meer dan 19 miljoen passagiers. Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en easyJet.

5. Alicante-Elche Airport

De Alicante-Elche Airport ligt op ongeveer 9 kilometer van het centrum van Alicante en is de belangrijkste luchthaven van de Costa Blanca. De luchthaven heeft twee terminals en verwerkt jaarlijks meer dan 15 miljoen passagiers. Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Vueling.

6. Gran Canaria Airport

De Gran Canaria Airport is de belangrijkste luchthaven van Gran Canaria en ligt op ongeveer 18 kilometer van het centrum van Las Palmas. De luchthaven heeft twee terminals en verwerkt jaarlijks meer dan 13 miljoen passagiers. Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en easyJet.

7. Tenerife South Airport

De Tenerife South Airport is de belangrijkste luchthaven van Tenerife en ligt op ongeveer 60 kilometer van het centrum van Santa Cruz de Tenerife. De luchthaven heeft één terminal en verwerkt jaarlijks meer dan 11 miljoen passagiers. Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en easyJet.

8. Valencia Airport

De Valencia Airport ligt op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Valencia en is de op vier na grootste luchthaven van Spanje. De luchthaven heeft één terminal en verwerkt jaarlijks meer dan 8 miljoen passagiers. Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Vueling.

9. Ibiza Airport

De Ibiza Airport is de belangrijkste luchthaven van Ibiza en ligt op ongeveer 7 kilometer van het centrum van Ibiza-stad. De luchthaven heeft één terminal en verwerkt jaarlijks meer dan 7 miljoen passagiers. Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Vueling.

10. Fuerteventura Airport

De Fuerteventura Airport is de belangrijkste luchthaven van Fuerteventura en ligt op ongeveer 5 kilometer van het centrum van Puerto del Rosario. De luchthaven heeft één terminal en verwerkt jaarlijks meer dan 6 miljoen passagiers. Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en easyJet.

Conclusie

Spanje heeft een groot aantal luchthavens die jaarlijks miljoenen passagiers ontvangen. De Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport en de Barcelona-El Prat Airport zijn de grootste luchthavens van Spanje en fungeren als belangrijke hubs voor veel luchtvaartmaatschappijen. De Palma de Mallorca Airport, Málaga-Costa del Sol Airport, Alicante-Elche Airport, Gran Canaria Airport, Tenerife South Airport, Valencia Airport, Ibiza Airport en Fuerteventura Airport zijn ook belangrijke luchthavens die veel toeristen ontvangen. Of je nu naar de Costa del Sol, de Costa Blanca, de Balearen of de Canarische Eilanden gaat, er is altijd wel een luchthaven in de buurt.

Rating post

Ook Spanje