Algemeen

Pakket versturen naar Spanje

Het versturen van een pakket naar Spanje kan een uitdaging zijn, vooral als je niet bekend bent met de regels en voorschriften die gelden voor internationale verzending. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over het versturen van een pakket naar Spanje, inclusief de kosten, de verzendopties en de douaneregels.

Verzendopties

Er zijn verschillende verzendopties beschikbaar voor het versturen van een pakket naar Spanje. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire opties:

 • PostNL: PostNL is een populaire optie voor het versturen van pakketten naar Spanje. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van het pakket.
 • DHL: DHL is een andere populaire optie voor het versturen van pakketten naar Spanje. De kosten zijn iets hoger dan bij PostNL, maar DHL biedt wel meer verzendopties en een betere tracking service.
 • UPS: UPS is een betrouwbare optie voor het versturen van pakketten naar Spanje. De kosten zijn vergelijkbaar met die van DHL, maar UPS biedt wel meer verzendopties en een betere klantenservice.

Kosten

De kosten voor het versturen van een pakket naar Spanje zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gewicht en de afmetingen van het pakket, de verzendoptie die je kiest en de snelheid van de levering. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het versturen van een pakket naar Spanje:

 • PostNL: De kosten voor het versturen van een pakket met PostNL beginnen bij ongeveer €13,00 voor een pakket van 2 kg. De kosten stijgen naarmate het gewicht en de afmetingen van het pakket toenemen.
 • DHL: De kosten voor het versturen van een pakket met DHL beginnen bij ongeveer €20,00 voor een pakket van 2 kg. De kosten stijgen naarmate het gewicht en de afmetingen van het pakket toenemen.
 • UPS: De kosten voor het versturen van een pakket met UPS beginnen bij ongeveer €20,00 voor een pakket van 2 kg. De kosten stijgen naarmate het gewicht en de afmetingen van het pakket toenemen.

Douaneregels

Als je een pakket naar Spanje verstuurt, moet je rekening houden met de douaneregels die gelden voor internationale verzending. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regels:

 • Factuur: Je moet een factuur bijvoegen bij het pakket, waarop de waarde van de inhoud wordt vermeld.
 • Verboden goederen: Er zijn bepaalde goederen die niet mogen worden verstuurd naar Spanje, zoals wapens, drugs en pornografie.
 • Belastingen en heffingen: Als de waarde van het pakket hoger is dan €22,00, moet er btw en invoerrechten worden betaald.

Tips voor het versturen van een pakket naar Spanje

Als je een pakket naar Spanje verstuurt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een aantal handige tips:

 • Verpakking: Zorg ervoor dat het pakket goed is verpakt en beschermd tegen schade tijdens het transport.
 • Adres: Controleer het adres van de ontvanger zorgvuldig voordat je het pakket verstuurt.
 • Tracking: Kies een verzendoptie met een goede tracking service, zodat je het pakket kunt volgen tijdens het transport.
 • Douaneregels: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de douaneregels die gelden voor internationale verzending, om vertragingen en extra kosten te voorkomen.

Conclusie

Het versturen van een pakket naar Spanje kan een uitdaging zijn, maar met de juiste verzendoptie en kennis van de douaneregels is het goed te doen. Zorg ervoor dat je het pakket goed verpakt, het adres van de ontvanger zorgvuldig controleert en kies een verzendoptie met een goede tracking service. Houd ook rekening met de douaneregels die gelden voor internationale verzending, om vertragingen en extra kosten te voorkomen.

Rating post

Ook Spanje