Algemeen

Overwinteren in Spanje bij Nederlanders

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om de wintermaanden door te brengen in Spanje. Het zachte klimaat, de mooie natuur en de gezellige sfeer maken Spanje tot een populaire bestemming voor overwinteraars. In dit artikel lees je alles over het overwinteren in Spanje bij Nederlanders.

Waarom overwinteren in Spanje?

Er zijn verschillende redenen waarom Nederlanders ervoor kiezen om te overwinteren in Spanje. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen op een rijtje gezet:

 • Het klimaat: In Spanje is het in de wintermaanden een stuk warmer dan in Nederland. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 15 en 20 graden, waardoor je nog lekker buiten kunt zitten en genieten van de zon.
 • De natuur: Spanje heeft een prachtige natuur met bergen, stranden en mooie steden. In de wintermaanden zijn er minder toeristen, waardoor je rustig kunt genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft.
 • De sfeer: Spanje staat bekend om haar gezellige sfeer. In de wintermaanden zijn er veel feestdagen en evenementen, waardoor er altijd wel iets te beleven valt.
 • De prijzen: In de wintermaanden zijn de prijzen voor accommodaties en activiteiten een stuk lager dan in het hoogseizoen. Hierdoor kun je voordelig genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft.

Waar overwinteren Nederlanders in Spanje?

Er zijn verschillende regio’s in Spanje waar Nederlanders graag overwinteren. Hieronder hebben we de populairste regio’s op een rijtje gezet:

 • Costa Blanca: De Costa Blanca is een populaire regio onder Nederlanders. De regio heeft een mild klimaat, mooie stranden en gezellige steden zoals Alicante en Valencia.
 • Costa del Sol: De Costa del Sol is een andere populaire regio onder Nederlanders. De regio heeft een zacht klimaat, mooie stranden en gezellige steden zoals Malaga en Marbella.
 • Andalusië: Andalusië is een regio in het zuiden van Spanje met prachtige natuur en mooie steden zoals Sevilla en Granada. In de wintermaanden is het er rustig en kun je genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft.
 • Catalonië: Catalonië is een regio in het noordoosten van Spanje met mooie steden zoals Barcelona en Girona. In de wintermaanden is het er rustig en kun je genieten van de mooie natuur en de gezellige sfeer.

Wat zijn de kosten van overwinteren in Spanje?

De kosten van overwinteren in Spanje zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de regio waar je verblijft, de accommodatie die je kiest en de activiteiten die je onderneemt. Over het algemeen zijn de kosten voor overwinteren in Spanje lager dan in Nederland. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten:

 • Accommodatie: De kosten voor een appartement of huisje liggen gemiddeld tussen de €500 en €1000 per maand.
 • Levensonderhoud: De kosten voor levensonderhoud liggen in Spanje lager dan in Nederland. Een maaltijd in een restaurant kost gemiddeld tussen de €10 en €20.
 • Activiteiten: De kosten voor activiteiten zijn afhankelijk van wat je wilt doen. Een dagje naar het strand is bijvoorbeeld gratis, terwijl een bezoek aan een museum of pretpark geld kost.

Hoe vind je een geschikte accommodatie?

Er zijn verschillende manieren om een geschikte accommodatie te vinden voor het overwinteren in Spanje. Hieronder hebben we de belangrijkste manieren op een rijtje gezet:

 • Zoek op internet: Op internet zijn verschillende websites te vinden waarop accommodaties worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan Airbnb, Booking.com en HomeAway.
 • Vraag advies aan anderen: Veel Nederlanders hebben al ervaring met het overwinteren in Spanje en kunnen je adviseren over een geschikte accommodatie.
 • Bezoek de regio: Als je al in Spanje bent, kun je ter plaatse op zoek gaan naar een geschikte accommodatie. Vaak zijn er lokale verhuurders die accommodaties aanbieden.

Wat zijn de voordelen van overwinteren in Spanje?

Overwinteren in Spanje heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 • Je kunt genieten van het zachte klimaat en de mooie natuur.
 • Je kunt nieuwe mensen ontmoeten en ervaringen opdoen.
 • Je kunt voordelig genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft.
 • Je kunt even ontsnappen aan de Nederlandse winter en genieten van de zon.

Conclusie

Overwinteren in Spanje bij Nederlanders is een populaire keuze. Het zachte klimaat, de mooie natuur en de gezellige sfeer maken Spanje tot een ideale bestemming voor overwinteraars. Er zijn verschillende regio’s waar Nederlanders graag overwinteren, zoals de Costa Blanca, Costa del Sol, Andalusië en Catalonië. De kosten van overwinteren in Spanje zijn over het algemeen lager dan in Nederland. Er zijn verschillende manieren om een geschikte accommodatie te vinden, zoals zoeken op internet, advies vragen aan anderen en ter plaatse op zoek gaan. Overwinteren in Spanje heeft verschillende voordelen, zoals genieten van het zachte klimaat, nieuwe mensen ontmoeten en voordelig genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft.

Rating post

Ook Spanje