Algemeen

Paradores Spanje: Een unieke manier om te genieten van de Spaanse cultuur en geschiedenis

Als je op zoek bent naar een unieke manier om te genieten van de Spaanse cultuur en geschiedenis, dan zijn de Paradores in Spanje een absolute must-see. Deze historische hotels zijn gevestigd in kastelen, kloosters, paleizen en andere monumentale gebouwen en bieden een onvergetelijke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar iets bijzonders.

Wat zijn Paradores?

Paradores zijn historische hotels die zijn gevestigd in monumentale gebouwen zoals kastelen, kloosters, paleizen en andere historische gebouwen. Deze hotels zijn eigendom van de Spaanse overheid en worden beheerd door de Paradores de Turismo de España, een organisatie die in 1928 werd opgericht om het toerisme in Spanje te bevorderen.

De eerste Parador werd geopend in 1928 in de Sierra de Gredos, een bergketen in het midden van Spanje. Sindsdien zijn er meer dan 90 Paradores geopend in heel Spanje, van de Pyreneeën in het noorden tot de Canarische Eilanden in het zuiden.

Waarom kiezen voor een Parador?

Er zijn veel redenen waarom reizigers kiezen voor een verblijf in een Parador. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Unieke locaties: Paradores zijn gevestigd in historische gebouwen die vaak een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Spanje. Door te verblijven in een Parador krijg je de kans om te slapen in een kasteel, klooster of paleis en te genieten van de prachtige architectuur en geschiedenis van het gebouw.
 • Lokale keuken: Paradores staan bekend om hun uitstekende keuken, die gebaseerd is op lokale ingrediënten en traditionele recepten. Veel Paradores hebben hun eigen restaurants waar je kunt genieten van heerlijke gerechten uit de regio.
 • Comfortabele kamers: Ondanks dat de Paradores gevestigd zijn in historische gebouwen, zijn de kamers van alle moderne gemakken voorzien. Je kunt rekenen op comfortabele bedden, airconditioning, gratis wifi en andere voorzieningen die je verblijf zo aangenaam mogelijk maken.
 • Uitstekende service: De medewerkers van de Paradores zijn trots op hun werk en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je verblijf zo aangenaam mogelijk is. Of je nu vragen hebt over de omgeving of hulp nodig hebt bij het plannen van activiteiten, het personeel staat altijd voor je klaar.

Welke soorten Paradores zijn er?

Er zijn verschillende soorten Paradores, elk met hun eigen unieke kenmerken en charme. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten Paradores:

 • Kasteel Paradores: Deze Paradores zijn gevestigd in middeleeuwse kastelen en bieden een unieke ervaring voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Spanje. Veel van deze Paradores hebben nog steeds de oorspronkelijke kasteelmuur en torens.
 • Klooster Paradores: Deze Paradores zijn gevestigd in voormalige kloosters en bieden een rustige en serene omgeving voor reizigers die op zoek zijn naar een spirituele ervaring. Veel van deze Paradores hebben nog steeds de oorspronkelijke kloostergangen en kapellen.
 • Paleis Paradores: Deze Paradores zijn gevestigd in voormalige paleizen en bieden een luxe ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar iets bijzonders. Veel van deze Paradores hebben nog steeds de oorspronkelijke paleisarchitectuur en decoraties.
 • Natuur Paradores: Deze Paradores zijn gevestigd in natuurlijke omgevingen zoals bergen, bossen en stranden en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. Veel van deze Paradores hebben ook buitenzwembaden en andere voorzieningen om te genieten van de natuur.

Wat kun je doen tijdens een verblijf in een Parador?

Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen tijdens een verblijf in een Parador, afhankelijk van de locatie en de omgeving. Hier zijn enkele van de meest populaire activiteiten:

 • Bezoek historische bezienswaardigheden: Veel Paradores zijn gevestigd in de buurt van historische bezienswaardigheden zoals kastelen, kerken en musea. Door een bezoek te brengen aan deze bezienswaardigheden kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Spanje.
 • Wandelen en fietsen: Veel Paradores zijn gevestigd in natuurlijke omgevingen en bieden de mogelijkheid om te wandelen en te fietsen in de omgeving. Dit is een geweldige manier om te genieten van de prachtige landschappen van Spanje.
 • Wijnproeverijen: Spanje staat bekend om zijn uitstekende wijnen en veel Paradores bieden de mogelijkheid om wijnproeverijen te doen in de omgeving. Dit is een geweldige manier om meer te leren over de lokale wijnen en te genieten van de Spaanse cultuur.
 • Golfen: Veel Paradores hebben hun eigen golfbanen of zijn gevestigd in de buurt van golfbanen. Dit is een geweldige manier om te genieten van de Spaanse zon en te ontspannen tijdens je verblijf.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een unieke manier om te genieten van de Spaanse cultuur en geschiedenis, dan zijn de Paradores in Spanje een absolute must-see. Deze historische hotels bieden een onvergetelijke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar iets bijzonders. Of je nu geïnteresseerd bent in middeleeuwse kastelen, voormalige kloosters of luxe paleizen, er is een Parador die bij jouw wensen past. Door te verblijven in een Parador krijg je de kans om te slapen in een historisch gebouw en te genieten van de prachtige architectuur en geschiedenis van het gebouw. Daarnaast kun je genieten van de uitstekende keuken, comfortabele kamers en uitstekende service die de Paradores te bieden hebben. Kortom, een verblijf in een Parador is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Rating post

Ook Spanje