Algemeen

Santander Spanje: Een prachtige stad aan de noordkust van Spanje

Santander is een stad gelegen aan de noordkust van Spanje, in de regio Cantabrië. Het is de hoofdstad van deze regio en heeft ongeveer 180.000 inwoners. Santander is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, de historische gebouwen en de heerlijke keuken. In dit artikel lees je alles over Santander Spanje.

Geschiedenis van Santander

Santander heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de middeleeuwen was Santander een belangrijke havenstad en handelscentrum. In de 19e eeuw werd de stad verwoest door een grote brand, waardoor veel historische gebouwen verloren zijn gegaan. Na de brand is de stad herbouwd en heeft het zich ontwikkeld tot een moderne stad met een rijke geschiedenis.

Bezienswaardigheden in Santander

Santander heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden:

 • Palacio de la Magdalena: Dit paleis is gebouwd in de vroege 20e eeuw en was oorspronkelijk bedoeld als zomerresidentie voor de Spaanse koninklijke familie. Tegenwoordig is het paleis opengesteld voor publiek en kun je er rondleidingen volgen.
 • Catedral de Santander: De kathedraal van Santander is gebouwd in de 12e eeuw en is een mix van verschillende bouwstijlen. Het is een van de belangrijkste religieuze gebouwen van de stad.
 • Plaza Porticada: Dit plein is het centrale plein van Santander en wordt omringd door historische gebouwen. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als locals.
 • Playa del Sardinero: Dit is een van de bekendste stranden van Santander en is populair bij zowel toeristen als locals. Het strand is breed en lang en heeft een prachtig uitzicht op de baai van Santander.
 • Museo de Prehistoria y Arqueología de Cantabria: Dit museum is gewijd aan de prehistorie en archeologie van de regio Cantabrië. Het museum heeft een uitgebreide collectie van artefacten uit de prehistorie en de Romeinse tijd.

Cultuur en evenementen in Santander

Santander heeft een rijke cultuur en er worden het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste evenementen:

 • Festival Internacional de Santander: Dit is een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt in de zomermaanden. Het festival biedt een gevarieerd programma van muziek, dans en theater.
 • Santander Music Festival: Dit is een muziekfestival dat elk jaar in augustus plaatsvindt. Het festival trekt nationale en internationale artiesten en is een van de belangrijkste muziekfestivals van Spanje.
 • Semana Grande: Dit is een week lang durend festival dat elk jaar in augustus plaatsvindt. Tijdens het festival zijn er verschillende activiteiten zoals concerten, vuurwerkshows en sportevenementen.
 • Carnaval de Santander: Dit is een carnavalsfeest dat elk jaar in februari plaatsvindt. Tijdens het carnaval zijn er verschillende optochten en feesten in de stad.

Keuken van Santander

De keuken van Santander is gebaseerd op lokale producten zoals vis, schelpdieren en vlees. Hieronder vind je een overzicht van de bekendste gerechten:

 • Cocido montañés: Dit is een stoofpot gemaakt van bonen, kool, aardappelen en verschillende soorten vlees.
 • Marmita de bonito: Dit is een gerecht gemaakt van tonijn, aardappelen, tomaten en paprika’s.
 • Rabas: Dit zijn gefrituurde inktvisringen en zijn een populaire snack in Santander.
 • Sobaos pasiegos: Dit zijn zoete broodjes gemaakt van boter, suiker en bloem.

Conclusie

Santander is een prachtige stad aan de noordkust van Spanje met een rijke geschiedenis, mooie stranden, historische gebouwen en een heerlijke keuken. Het is een populaire bestemming voor toeristen en er worden het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd. Als je op zoek bent naar een mooie bestemming in Spanje, dan is Santander zeker een aanrader!

Rating post

Ook Spanje