Algemeen

Selectie Spanje WK 2022

Spanje is een van de meest succesvolle voetballanden ter wereld. Het land heeft al verschillende grote toernooien gewonnen, waaronder het WK in 2010. Het is dan ook geen verrassing dat de selectie van Spanje voor het WK 2022 veelbelovend is. In dit artikel bespreken we de spelers die waarschijnlijk deel zullen uitmaken van de selectie van Spanje voor het WK 2022.

Doelmannen

Spanje heeft altijd al een sterke traditie gehad op het gebied van doelmannen. Voor het WK 2022 zijn er verschillende doelmannen die in aanmerking komen voor een plek in de selectie. De meest waarschijnlijke kandidaten zijn:

 • David de Gea (Manchester United)
 • Unai Simon (Athletic Bilbao)
 • Kepa Arrizabalaga (Chelsea)

David de Gea is al jarenlang de eerste keuze van Spanje en heeft al veel grote wedstrijden gespeeld. Unai Simon heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en wordt gezien als een van de grootste talenten op het gebied van doelmannen. Kepa Arrizabalaga heeft het moeilijk gehad bij Chelsea, maar heeft nog steeds veel potentieel.

Verdedigers

Spanje heeft altijd al een sterke verdediging gehad en dat zal niet anders zijn voor het WK 2022. Er zijn verschillende verdedigers die in aanmerking komen voor een plek in de selectie, waaronder:

 • Sergio Ramos (Real Madrid)
 • Jordi Alba (Barcelona)
 • Jose Gaya (Valencia)
 • Jesus Navas (Sevilla)

Sergio Ramos is de aanvoerder van Spanje en een van de beste verdedigers ter wereld. Jordi Alba is een ervaren linksback die al jarenlang een vaste waarde is in de selectie. Jose Gaya heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en wordt gezien als een van de grootste talenten op het gebied van verdedigers. Jesus Navas is een veelzijdige speler die zowel als rechtsback als op het middenveld kan spelen.

Middenvelders

Het middenveld is altijd al een sterk punt geweest van Spanje. Voor het WK 2022 zijn er verschillende middenvelders die in aanmerking komen voor een plek in de selectie, waaronder:

 • Sergio Busquets (Barcelona)
 • Thiago Alcantara (Liverpool)
 • Koke (Atletico Madrid)
 • Rodri (Manchester City)

Sergio Busquets is een van de beste verdedigende middenvelders ter wereld en een belangrijke schakel in het spel van Spanje. Thiago Alcantara is een technisch begaafde middenvelder die zowel verdedigend als aanvallend sterk is. Koke is een veelzijdige middenvelder die zowel als verdedigende middenvelder als op de flanken kan spelen. Rodri is een jonge middenvelder die zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld en wordt gezien als een van de grootste talenten op het gebied van middenvelders.

Aanvallers

Spanje heeft altijd al een sterke aanval gehad en dat zal niet anders zijn voor het WK 2022. Er zijn verschillende aanvallers die in aanmerking komen voor een plek in de selectie, waaronder:

 • Alvaro Morata (Juventus)
 • Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)
 • Ferran Torres (Manchester City)
 • Ansu Fati (Barcelona)

Alvaro Morata is een ervaren spits die al jarenlang een vaste waarde is in de selectie. Mikel Oyarzabal heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en wordt gezien als een van de grootste talenten op het gebied van aanvallers. Ferran Torres is een jonge aanvaller die zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld en wordt gezien als een van de grootste talenten op het gebied van aanvallers. Ansu Fati is een jonge aanvaller die zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld en wordt gezien als een van de grootste talenten op het gebied van aanvallers.

Conclusie

De selectie van Spanje voor het WK 2022 ziet er veelbelovend uit. Er zijn veel spelers die in aanmerking komen voor een plek in de selectie en er is veel talent aanwezig. Het is nog afwachten wie er uiteindelijk geselecteerd zullen worden, maar het is duidelijk dat Spanje een van de favorieten is voor het WK 2022.

Rating post

Ook Spanje