Algemeen

Songfestival 2022 Spanje: Wat we tot nu toe weten

Het Eurovisie Songfestival 2022 zal plaatsvinden in Spanje, nadat het land de editie van 2021 won met het nummer “Voy a quedarme” van zangeres Blas Cantó. Het is de eerste keer sinds 1969 dat Spanje het evenement zal organiseren.

Locatie

De exacte locatie van het Songfestival 2022 in Spanje is nog niet bekendgemaakt, maar er zijn al wel enkele geruchten en speculaties over mogelijke locaties. Een van de meest genoemde opties is de WiZink Center in Madrid, dat plaats biedt aan meer dan 17.000 toeschouwers en al eerder grote muziekevenementen heeft gehost, zoals de MTV Europe Music Awards en de World Music Awards.

Een andere mogelijke locatie is het Palau Sant Jordi in Barcelona, dat ook een capaciteit heeft van meer dan 17.000 toeschouwers en al eerder grote concerten en sportevenementen heeft georganiseerd.

Datum

De exacte datum van het Songfestival 2022 in Spanje is nog niet bekendgemaakt, maar het evenement zal waarschijnlijk plaatsvinden in mei, zoals gebruikelijk is voor het Eurovisie Songfestival. De halve finales zullen waarschijnlijk plaatsvinden op dinsdag en donderdag, gevolgd door de grote finale op zaterdag.

Deelnemers

Er zijn nog geen officiële deelnemers bekendgemaakt voor het Songfestival 2022 in Spanje, maar het is wel bekend dat alle landen die deelnamen aan de editie van 2021 ook zullen deelnemen aan de editie van 2022. Dit betekent dat er in totaal 39 landen zullen deelnemen aan het evenement.

Er zijn ook geruchten dat enkele landen die in 2021 niet deelnamen, zoals Turkije en Oekraïne, mogelijk zullen terugkeren voor de editie van 2022. Dit zou het aantal deelnemende landen kunnen verhogen.

Presentatoren

Er zijn nog geen presentatoren bekendgemaakt voor het Songfestival 2022 in Spanje, maar er zijn wel enkele namen genoemd als mogelijke kandidaten. Een van de meest genoemde namen is de Spaanse actrice en presentatrice Ana Obregón, die bekend staat om haar werk in de Spaanse televisie- en filmindustrie.

Een andere mogelijke kandidaat is de Spaanse zanger en acteur Miguel Bosé, die al eerder heeft opgetreden op het Eurovisie Songfestival en bekend staat om zijn flamboyante persoonlijkheid en extravagante outfits.

Artiesten

Er zijn nog geen artiesten bekendgemaakt voor het Songfestival 2022 in Spanje, maar er zijn wel enkele geruchten en speculaties over mogelijke deelnemers. Een van de meest genoemde namen is de Spaanse zangeres Rosalía, die de afgelopen jaren internationaal succes heeft geboekt met haar flamenco-geïnspireerde muziek.

Een andere mogelijke kandidaat is de Spaanse zanger en songwriter Pablo Alborán, die bekend staat om zijn romantische ballads en al eerder heeft opgetreden op het Eurovisie Songfestival als gastartiest.

Conclusie

Hoewel er nog veel onzekerheid is over het Songfestival 2022 in Spanje, zijn er al wel enkele interessante geruchten en speculaties over mogelijke locaties, deelnemers, presentatoren en artiesten. Het belooft in ieder geval een spectaculair evenement te worden, met de beste muziek, de mooiste kostuums en de meest opvallende performances. We kunnen niet wachten om te zien wat Spanje voor ons in petto heeft!

Rating post

Ook Spanje