Algemeen

Spanje Camping: De ideale vakantiebestemming voor kampeerliefhebbers

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, zoals prachtige stranden, historische steden en een heerlijke keuken. Maar wist je dat Spanje ook een geweldige bestemming is voor kampeerliefhebbers? Spanje heeft namelijk een groot aantal campings, verspreid over het hele land. In dit artikel lees je alles over kamperen in Spanje en de beste campings om te verblijven.

Waarom kamperen in Spanje?

Spanje is een geweldige bestemming voor kampeerliefhebbers vanwege het aangename klimaat. In de zomermaanden is het in Spanje vaak warm en zonnig, waardoor je optimaal kunt genieten van het buitenleven. Daarnaast heeft Spanje een gevarieerd landschap, van bergen tot stranden en van bossen tot woestijnen. Hierdoor is er voor iedere kampeerder wel een geschikte plek te vinden.

Een ander voordeel van kamperen in Spanje is de prijs. Kamperen is over het algemeen goedkoper dan een verblijf in een hotel of appartement. Daarnaast zijn de campings in Spanje vaak van goede kwaliteit en bieden ze veel faciliteiten, zoals zwembaden, restaurants en animatieprogramma’s voor kinderen.

De beste campings in Spanje

Er zijn ontzettend veel campings in Spanje, dus het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. Hieronder vind je een overzicht van de beste campings in Spanje, op basis van beoordelingen van kampeerders.

Camping El Escorial

Camping El Escorial is gelegen in de buurt van Madrid en is een ideale uitvalsbasis voor een stedentrip naar de Spaanse hoofdstad. De camping heeft ruime staanplaatsen en biedt veel faciliteiten, zoals een zwembad, restaurant en animatieprogramma’s. Daarnaast is de camping gelegen in een prachtige omgeving, met veel natuur en wandelroutes.

Camping La Masia

Camping La Masia is gelegen aan de Costa Brava en is een populaire camping onder Nederlandse kampeerders. De camping heeft een groot zwembad en ligt op loopafstand van het strand. Daarnaast biedt de camping veel activiteiten, zoals sporttoernooien en avondentertainment. Ook zijn er veel mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving, zoals het bezoeken van de stad Barcelona.

Camping Playa Montroig

Camping Playa Montroig is gelegen aan de Costa Dorada en is een luxe camping met veel faciliteiten. Zo heeft de camping meerdere zwembaden, restaurants en een wellnesscentrum. Daarnaast ligt de camping direct aan het strand, waardoor je optimaal kunt genieten van de zon en de zee. Ook zijn er veel mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving, zoals het bezoeken van het attractiepark PortAventura.

Waar moet je op letten bij het kamperen in Spanje?

Als je gaat kamperen in Spanje zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kan het in de zomermaanden erg warm worden, waardoor het belangrijk is om voldoende water mee te nemen en jezelf goed te beschermen tegen de zon. Daarnaast is het handig om te weten dat veel Spanjaarden in augustus vakantie hebben, waardoor het op campings erg druk kan zijn.

Ook is het handig om te weten dat de meeste campings in Spanje geen Nederlandse eigenaren hebben. Hierdoor kan het soms lastig zijn om je verstaanbaar te maken in het Spaans of Engels. Het is daarom handig om een woordenboekje mee te nemen of je voor te bereiden op de taal.

Conclusie

Spanje is een geweldige bestemming voor kampeerliefhebbers. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en van bergen tot woestijnen. Daarnaast zijn er veel campings verspreid over het hele land, die vaak van goede kwaliteit zijn en veel faciliteiten bieden. Als je gaat kamperen in Spanje is het belangrijk om rekening te houden met het warme klimaat en de taalbarrière. Maar als je je goed voorbereidt, kun je optimaal genieten van een heerlijke kampeervakantie in Spanje.

Rating post

Ook Spanje