Algemeen

Spanje stranden: ontdek de mooiste stranden van Spanje

Spanje is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld en dat is niet voor niets. Het land heeft namelijk een prachtige kustlijn met talloze mooie stranden. Of je nu op zoek bent naar een rustig strandje om te ontspannen of juist naar een bruisend strand met veel activiteiten, in Spanje vind je het allemaal. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste stranden van Spanje.

1. Playa de Ses Illetes, Formentera

Als je op zoek bent naar een paradijselijk strand, dan is Playa de Ses Illetes op het eiland Formentera een absolute aanrader. Dit strand wordt vaak genoemd als een van de mooiste stranden van Europa en dat is niet voor niets. Het water is hier kraakhelder en heeft een prachtige turquoise kleur. Het strand is omringd door pijnbomen en er zijn verschillende restaurants en bars te vinden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

2. Playa de la Concha, San Sebastian

Playa de la Concha is een van de bekendste stranden van Spanje en ligt in de prachtige stad San Sebastian. Het strand is omringd door groene heuvels en heeft een schitterend uitzicht op de bergen. Het water is hier rustig en helder en er zijn verschillende watersporten te beoefenen, zoals surfen en kajakken. Na een dagje op het strand kun je genieten van de heerlijke pintxos (tapas) in een van de vele bars en restaurants in de stad.

3. Playa de Muro, Mallorca

Playa de Muro is een van de mooiste stranden van Mallorca en is vooral geliefd bij gezinnen met kinderen. Het strand is namelijk breed en lang en het water is ondiep en rustig. Er zijn verschillende faciliteiten te vinden, zoals douches, toiletten en restaurants. Ook kun je hier verschillende watersporten beoefenen, zoals windsurfen en kitesurfen.

4. Playa de Bolonia, Tarifa

Playa de Bolonia is een van de mooiste stranden van Andalusië en ligt in de buurt van de stad Tarifa. Het strand is omringd door duinen en heeft een prachtig uitzicht op de bergen van Marokko. Het water is hier helder en er zijn verschillende watersporten te beoefenen, zoals surfen en kitesurfen. Ook kun je hier de Romeinse ruïnes van Baelo Claudia bezoeken, die vlakbij het strand liggen.

5. Playa de las Catedrales, Galicië

Playa de las Catedrales is een van de meest spectaculaire stranden van Spanje en ligt in de regio Galicië. Het strand is bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties die lijken op kathedralen. Bij laag water kun je tussen de rotsen doorlopen en genieten van het prachtige uitzicht op de zee. Het strand is alleen te bezoeken met een reservering, dus zorg dat je op tijd boekt.

6. Cala Comte, Ibiza

Cala Comte is een van de mooiste stranden van Ibiza en is vooral geliefd bij zonaanbidders en watersporters. Het strand heeft een prachtig uitzicht op de zonsondergang en het water is hier helder en rustig. Er zijn verschillende restaurants en bars te vinden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Ook kun je hier verschillende watersporten beoefenen, zoals jetskiën en parasailen.

7. Playa de Papagayo, Lanzarote

Playa de Papagayo is een van de mooiste stranden van Lanzarote en ligt in het zuiden van het eiland. Het strand is omringd door kliffen en heeft een prachtig uitzicht op de zee. Het water is hier helder en er zijn verschillende watersporten te beoefenen, zoals snorkelen en duiken. Ook kun je hier genieten van de rust en de natuur, want het strand is nog redelijk onontdekt.

Conclusie

Spanje heeft een prachtige kustlijn met talloze mooie stranden. Of je nu op zoek bent naar een rustig strandje om te ontspannen of juist naar een bruisend strand met veel activiteiten, in Spanje vind je het allemaal. In dit artikel hebben we je meegenomen langs de mooiste stranden van Spanje, van het paradijselijke Playa de Ses Illetes op Formentera tot het spectaculaire Playa de las Catedrales in Galicië. Welk strand je ook kiest, je zult gegarandeerd genieten van de zon, de zee en het strand.

Rating post

Ook Spanje