Algemeen

Vliegen naar Spanje: alles wat je moet weten

Spanje is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, zoals prachtige stranden, historische steden, heerlijk eten en een zonnig klimaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen ervoor kiezen om naar Spanje te vliegen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vliegen naar Spanje.

Bestemmingen in Spanje

Spanje heeft veel verschillende bestemmingen die de moeite waard zijn om te bezoeken. De meest populaire bestemmingen onder Nederlanders zijn:

 • Barcelona
 • Madrid
 • Valencia
 • Málaga
 • Palma de Mallorca
 • Costa del Sol
 • Costa Brava
 • Costa Blanca

Deze bestemmingen zijn goed bereikbaar met het vliegtuig. Er zijn verschillende luchthavens in Spanje waar je naartoe kunt vliegen, zoals Barcelona El Prat, Madrid Barajas, Valencia Airport, Málaga Airport en Palma de Mallorca Airport.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Spanje. De bekendste luchtvaartmaatschappijen zijn:

 • KLM
 • Transavia
 • Vueling
 • Ryanair
 • EasyJet

De prijzen van vluchten naar Spanje kunnen sterk variëren, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de vertrekdatum en de bestemming. Het is daarom verstandig om verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar te vergelijken voordat je een vlucht boekt.

Boeken van een vlucht

Je kunt een vlucht naar Spanje boeken via de website van de luchtvaartmaatschappij of via een reisbureau. Het is verstandig om op tijd te boeken, zodat je de beste prijs kunt krijgen. Vaak zijn vluchten goedkoper als je ze ver van tevoren boekt.

Als je flexibel bent met je vertrekdatum, kun je ook geld besparen op je vlucht. Vluchten zijn vaak duurder in het hoogseizoen, zoals in de zomermaanden en tijdens de schoolvakanties. Als je buiten het hoogseizoen kunt reizen, kun je vaak goedkoper vliegen.

Bagage

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert zijn eigen regels en tarieven voor bagage. Het is daarom verstandig om de website van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen voordat je gaat vliegen. Over het algemeen gelden de volgende regels:

 • Handbagage: je mag één stuk handbagage meenemen, met een maximumgewicht van 10 kilo en maximale afmetingen van 55 x 40 x 20 cm.
 • Ruimbagage: de hoeveelheid ruimbagage die je mag meenemen, hangt af van de luchtvaartmaatschappij en het type ticket dat je hebt geboekt. Vaak mag je één koffer meenemen met een maximumgewicht van 20 tot 23 kilo.

Als je meer bagage wilt meenemen dan is toegestaan, moet je extra betalen. Het is daarom verstandig om van tevoren te bepalen hoeveel bagage je nodig hebt en dit af te stemmen op de regels van de luchtvaartmaatschappij.

Inchecken

Je kunt op verschillende manieren inchecken voor je vlucht naar Spanje. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden de volgende opties:

 • Online inchecken: je kunt via de website van de luchtvaartmaatschappij inchecken en je boardingpass printen of opslaan op je telefoon.
 • Automatisch inchecken: sommige luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om automatisch in te checken. Je ontvangt dan je boardingpass per e-mail of sms.
 • Inchecken op de luchthaven: je kunt ook op de luchthaven inchecken bij een incheckbalie of selfservice kiosk.

Het is verstandig om op tijd in te checken, zodat je genoeg tijd hebt om door de security te gaan en naar de gate te gaan. De inchecktijd verschilt per luchtvaartmaatschappij en luchthaven, maar over het algemeen moet je minimaal 2 uur voor vertrek inchecken.

Veiligheid op de luchthaven

Op de luchthaven gelden strenge veiligheidsmaatregelen. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften, zodat je geen problemen krijgt bij de security. De belangrijkste regels zijn:

 • Vloeistoffen: je mag alleen vloeistoffen meenemen in verpakkingen van maximaal 100 ml. Alle verpakkingen moeten in een doorzichtige plastic zak worden gedaan.
 • Elektronica: elektronica, zoals laptops en tablets, moeten uit de tas worden gehaald en apart worden gelegd bij de security.
 • Kleding: je moet je schoenen uitdoen en je jas en riem afdoen bij de security.

Als je je aan deze regels houdt, verloopt de securitycheck soepel en kun je zonder problemen naar je gate gaan.

Conclusie

Vliegen naar Spanje is een populaire manier om deze prachtige bestemming te bereiken. Er zijn veel verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Spanje, en er zijn veel bestemmingen om uit te kiezen. Het is verstandig om op tijd te boeken en de regels en voorschriften van de luchtvaartmaatschappij en de luchthaven te kennen. Zo kun je zonder problemen genieten van je vakantie in Spanje.

Rating post

Ook Spanje