Algemeen

Vliegveld Spanje: Alles wat je moet weten over de luchthavens in Spanje

Als je op vakantie gaat naar Spanje, is de kans groot dat je aankomt op een van de vele vliegvelden in het land. Spanje heeft een uitgebreid netwerk van luchthavens, die zowel binnenlandse als internationale vluchten verzorgen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vliegveld Spanje.

De belangrijkste vliegvelden in Spanje

Spanje heeft meer dan 40 luchthavens, maar de meeste internationale vluchten komen aan op een van de volgende vliegvelden:

 • Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport
 • Barcelona-El Prat Airport
 • Palma de Mallorca Airport
 • Málaga-Costa del Sol Airport
 • Alicante-Elche Airport

Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport

Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport is de grootste luchthaven van Spanje en de op vier na grootste van Europa. Het vliegveld ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Madrid en heeft vier terminals. Het is een belangrijk knooppunt voor vluchten tussen Europa en Latijns-Amerika.

Barcelona-El Prat Airport

Barcelona-El Prat Airport is de op een na grootste luchthaven van Spanje en ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Barcelona. Het vliegveld heeft twee terminals en is een belangrijk knooppunt voor vluchten tussen Europa en Noord-Afrika.

Palma de Mallorca Airport

Palma de Mallorca Airport is de op twee na grootste luchthaven van Spanje en ligt op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Palma de Mallorca. Het vliegveld heeft vier terminals en is een belangrijke bestemming voor vakantiegangers die naar de Balearen willen.

Málaga-Costa del Sol Airport

Málaga-Costa del Sol Airport ligt op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Málaga en is een belangrijke bestemming voor vakantiegangers die naar de Costa del Sol willen. Het vliegveld heeft drie terminals en is een belangrijk knooppunt voor vluchten tussen Europa en Noord-Afrika.

Alicante-Elche Airport

Alicante-Elche Airport ligt op ongeveer 9 kilometer van het centrum van Alicante en is een belangrijke bestemming voor vakantiegangers die naar de Costa Blanca willen. Het vliegveld heeft twee terminals en is een belangrijk knooppunt voor vluchten tussen Europa en Noord-Afrika.

Andere belangrijke vliegvelden in Spanje

Naast de hierboven genoemde vliegvelden zijn er nog een aantal andere luchthavens in Spanje die belangrijk zijn voor binnenlandse vluchten en/of vluchten naar andere Europese bestemmingen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Valencia Airport
 • Bilbao Airport
 • Seville Airport
 • Zaragoza Airport
 • Gran Canaria Airport

Faciliteiten op vliegveld Spanje

De meeste vliegvelden in Spanje hebben een breed scala aan faciliteiten voor reizigers, waaronder:

 • Restaurants en cafés
 • Winkels en duty-free winkels
 • Banken en geldautomaten
 • Autoverhuur
 • Bagageopslag
 • Wifi
 • Medische diensten
 • Reisbureaus

Vervoer van en naar vliegveld Spanje

De meeste vliegvelden in Spanje zijn goed verbonden met het openbaar vervoer en hebben verschillende opties voor vervoer van en naar het vliegveld, waaronder:

 • Bus
 • Trein
 • Taxi
 • Autoverhuur

Conclusie

Spanje heeft een uitgebreid netwerk van luchthavens, die zowel binnenlandse als internationale vluchten verzorgen. De belangrijkste vliegvelden zijn Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport, Barcelona-El Prat Airport, Palma de Mallorca Airport, Málaga-Costa del Sol Airport en Alicante-Elche Airport. De meeste vliegvelden hebben een breed scala aan faciliteiten voor reizigers en zijn goed verbonden met het openbaar vervoer. Of je nu naar Spanje reist voor een stedentrip, een strandvakantie of een rondreis, er is altijd wel een vliegveld in de buurt dat aan je behoeften voldoet.

Rating post

Ook Spanje