Algemeen

Vluchten Spanje: alles wat je moet weten over vliegen naar Spanje

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, zoals prachtige stranden, historische steden, heerlijk eten en een zonnig klimaat. Als je naar Spanje wilt reizen, kun je ervoor kiezen om met de auto, de trein of de bus te gaan. Maar de meeste mensen kiezen ervoor om te vliegen naar Spanje. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vluchten naar Spanje.

Waar kun je naartoe vliegen in Spanje?

Spanje heeft veel luchthavens, dus er zijn veel mogelijkheden om naar Spanje te vliegen. De meest populaire luchthavens zijn:

 • Barcelona El Prat Airport
 • Madrid Barajas Airport
 • Málaga Airport
 • Alicante Airport
 • Palma de Mallorca Airport

Als je naar een specifieke stad of regio in Spanje wilt reizen, is het handig om te kijken welke luchthaven het dichtstbijzijnde is. Zo kun je bijvoorbeeld naar Valencia vliegen via Valencia Airport, of naar de Costa del Sol via Málaga Airport.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Spanje?

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die naar Spanje vliegen. De meeste Nederlandse reizigers kiezen voor een vlucht met een van de volgende luchtvaartmaatschappijen:

 • KLM
 • Transavia
 • Vueling
 • EasyJet
 • Ryanair

Deze luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan vanaf verschillende luchthavens in Nederland, zoals Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. Het is handig om te kijken welke luchtvaartmaatschappij het beste bij jouw wensen en budget past.

Wanneer kun je het beste naar Spanje vliegen?

Spanje heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het er in de zomer erg warm kan worden. Als je niet goed tegen hitte kunt, kun je het beste in het voor- of najaar naar Spanje reizen. De temperaturen zijn dan aangenamer en er zijn minder toeristen. Als je juist van warm weer houdt en graag op het strand ligt, kun je het beste in de zomer naar Spanje reizen.

Houd er wel rekening mee dat de prijzen van vluchten en accommodaties in het hoogseizoen vaak hoger zijn dan in het laagseizoen. Als je flexibel bent met je reisdata, kun je vaak goedkopere vluchten vinden.

Hoe boek je een vlucht naar Spanje?

Je kunt een vlucht naar Spanje boeken via de website van de luchtvaartmaatschappij of via een online reisbureau. Het is handig om verschillende opties te vergelijken, zodat je de beste deal kunt vinden. Let bij het boeken van een vlucht ook op de volgende zaken:

 • Bagage: hoeveel bagage mag je meenemen en wat zijn de kosten als je meer bagage wilt meenemen?
 • Inchecken: kun je online inchecken of moet je op de luchthaven inchecken?
 • Stoelkeuze: kun je van tevoren een stoel kiezen of wordt deze automatisch toegewezen?
 • Annuleringsvoorwaarden: wat zijn de voorwaarden als je de vlucht wilt annuleren of wijzigen?

Als je een vlucht hebt geboekt, ontvang je een bevestiging per e-mail. Hierin staat alle informatie over je vlucht, zoals de vertrek- en aankomsttijden, de luchthaven en de vluchtnummers. Het is handig om deze informatie goed te bewaren, zodat je deze later nog kunt raadplegen.

Wat moet je meenemen als je naar Spanje vliegt?

Als je naar Spanje vliegt, moet je een geldig paspoort of identiteitskaart meenemen. Controleer van tevoren of je paspoort of identiteitskaart nog geldig is. Daarnaast is het handig om de volgende zaken mee te nemen:

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Medicijnen (indien nodig)
 • Zonnebrandcrème
 • Zonnebril
 • Comfortabele kleding
 • Oplader voor je telefoon

Als je met handbagage reist, moet je er rekening mee houden dat er bepaalde regels gelden voor wat je wel en niet mee mag nemen. Zo mag je bijvoorbeeld geen vloeistoffen meenemen die meer dan 100 milliliter bevatten. Controleer van tevoren de regels van de luchtvaartmaatschappij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op de luchthaven.

Conclusie

Als je naar Spanje wilt reizen, is vliegen een goede optie. Er zijn veel luchthavens en luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Spanje. Het is handig om van tevoren te kijken welke luchthaven het dichtstbijzijnde is bij jouw bestemming en welke luchtvaartmaatschappij het beste bij jouw wensen en budget past. Vergeet niet om de regels voor handbagage en de annuleringsvoorwaarden te checken voordat je een vlucht boekt. Met deze tips kun je goed voorbereid op reis naar Spanje!

Rating post

Ook Spanje