Algemeen

Woestijn Spanje: Ontdek de Schoonheid van de Spaanse Woestijn

Spanje is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, bruisende steden en rijke geschiedenis. Maar wist je dat Spanje ook een woestijn heeft? De woestijn van Tabernas, gelegen in de provincie Almería, is de enige woestijn in Europa en een unieke bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders dan de gebruikelijke toeristische attracties.

Geschiedenis van de Woestijn van Tabernas

De woestijn van Tabernas is ontstaan door een combinatie van geologische en klimatologische factoren. Het gebied was ooit bedekt met water, maar door de beweging van de aardkorst werd het land omhoog geduwd en ontstonden er bergen. Door de droge en hete omstandigheden in de regio is het water verdampt en is er een woestijnlandschap ontstaan.

De woestijn van Tabernas heeft een rijke geschiedenis. In de jaren 60 en 70 werd het gebied gebruikt als filmlocatie voor spaghettiwesterns, zoals “The Good, the Bad and the Ugly” en “A Fistful of Dollars”. Het landschap van de woestijn leek op dat van het Wilde Westen en de lage kosten in Spanje maakten het een populaire locatie voor filmmakers.

Bezienswaardigheden in de Woestijn van Tabernas

De woestijn van Tabernas is een unieke bestemming met veel bezienswaardigheden. Hier zijn enkele hoogtepunten:

Mini Hollywood

Mini Hollywood is een themapark dat is gebouwd op de locatie van de oude filmsets. Het park heeft een Wild West-thema en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van shows, paardrijden en een bezoek aan een dierentuin. Er zijn ook verschillende restaurants en souvenirwinkels.

Fort Bravo

Fort Bravo is een ander themapark dat is gebouwd op de locatie van de oude filmsets. Het park heeft ook een Wild West-thema en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van shows, paardrijden en een bezoek aan een dierentuin. Er zijn ook verschillende restaurants en souvenirwinkels.

Los Millares

Los Millares is een archeologische vindplaats die dateert uit de bronstijd. Het was een nederzetting van de Argarische cultuur en is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Spanje. Bezoekers kunnen de overblijfselen van de nederzetting bekijken en meer leren over de geschiedenis van de regio.

Cabo de Gata-Níjar Natural Park

Het Cabo de Gata-Níjar Natural Park is een beschermd natuurgebied dat zich uitstrekt over 63 km van de kustlijn van Almería. Het park heeft een uniek landschap met vulkanische rotsen, kliffen en stranden. Bezoekers kunnen genieten van wandelingen, zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water.

Hoe de Woestijn van Tabernas te bezoeken

De woestijn van Tabernas is gemakkelijk te bereiken met de auto vanuit de stad Almería. Er zijn ook verschillende tourbedrijven die excursies naar de woestijn aanbieden. Bezoekers kunnen ervoor kiezen om een ​​dagtocht te maken of te overnachten in een van de nabijgelegen steden.

Als je op zoek bent naar iets anders dan de gebruikelijke toeristische attracties in Spanje, is de woestijn van Tabernas een unieke bestemming die je niet mag missen. Met zijn rijke geschiedenis en prachtige landschap is het een geweldige plek om te verkennen en te genieten van de schoonheid van de Spaanse woestijn.

Rating post

Ook Spanje