Algemeen

Ambassade Spanje: alles wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Spanje te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de rol van de ambassade Spanje. De ambassade is namelijk de officiële vertegenwoordiging van Spanje in het buitenland en heeft als taak om de belangen van Spanje en haar burgers te behartigen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de ambassade Spanje.

Wat is een ambassade?

Een ambassade is een diplomatieke vertegenwoordiging van een land in het buitenland. Het is de officiële vertegenwoordiging van de regering van het land en heeft als taak om de belangen van het land en haar burgers te behartigen. Een ambassade is gevestigd in de hoofdstad van het land waar het zich bevindt en heeft vaak meerdere consulaten verspreid over het land.

Wat doet de ambassade Spanje?

De ambassade Spanje heeft als taak om de belangen van Spanje en haar burgers te behartigen in het buitenland. Dit houdt onder andere in:

 • Het verstrekken van informatie en advies aan Spaanse burgers die in het buitenland wonen of reizen
 • Het verlenen van consulaire diensten, zoals het afgeven van paspoorten en visa
 • Het onderhouden van politieke en economische relaties met het gastland
 • Het bevorderen van culturele uitwisseling tussen Spanje en het gastland
 • Het beschermen van de belangen van Spaanse bedrijven en investeerders in het gastland

Waar vind je de ambassade Spanje?

De ambassade Spanje is gevestigd in Den Haag, aan de Lange Voorhout 50. Dit is de officiële locatie van de ambassade, waar je terecht kunt voor consulaire diensten en informatie. Daarnaast heeft Spanje meerdere consulaten verspreid over Nederland, waar je ook terecht kunt voor consulaire diensten.

Welke consulaire diensten biedt de ambassade Spanje?

De ambassade Spanje biedt verschillende consulaire diensten aan, waaronder:

 • Het afgeven van paspoorten en identiteitskaarten
 • Het afgeven van visa voor reizen naar Spanje
 • Het legaliseren van documenten, zoals diploma’s en huwelijksakten
 • Het verstrekken van informatie en advies aan Spaanse burgers die in het buitenland wonen of reizen
 • Het bieden van bijstand aan Spaanse burgers in noodgevallen, zoals bij arrestatie of ziekenhuisopname

Hoe kun je contact opnemen met de ambassade Spanje?

Als je contact wilt opnemen met de ambassade Spanje, kun je dit op verschillende manieren doen:

 • Telefonisch: de ambassade is bereikbaar op het nummer +31 (0)70 302 49 99
 • Per e-mail: je kunt een e-mail sturen naar emb.lahaya@maec.es
 • Per post: je kunt een brief sturen naar Ambassade van Spanje, Lange Voorhout 50, 2514 EG Den Haag

Wat moet je doen als je in nood bent in Spanje?

Als je in nood bent in Spanje, kun je contact opnemen met het consulaat van Spanje in het gebied waar je verblijft. Als er geen consulaat in de buurt is, kun je contact opnemen met de ambassade Spanje in Den Haag. Zij kunnen je verder helpen en bijstand verlenen indien nodig.

Conclusie

De ambassade Spanje is de officiële vertegenwoordiging van Spanje in Nederland en heeft als taak om de belangen van Spanje en haar burgers te behartigen. Als je van plan bent om naar Spanje te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de rol van de ambassade en de consulaire diensten die zij bieden. Mocht je in nood zijn in Spanje, dan kun je altijd contact opnemen met het consulaat of de ambassade voor bijstand.

Rating post

Ook Spanje