Algemeen

Supercup Spanje: De strijd tussen de beste teams van Spanje

De Supercup Spanje is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de winnaar van de Primera Division en de winnaar van de Copa del Rey tegen elkaar strijden om de titel van Supercup kampioen. Het is een belangrijk evenement voor de Spaanse voetbalwereld en wordt door veel fans gevolgd. In dit artikel lees je alles over de Supercup Spanje, de geschiedenis, de teams die hebben deelgenomen en de winnaars van de afgelopen jaren.

Geschiedenis van de Supercup Spanje

De Supercup Spanje werd voor het eerst georganiseerd in 1982. Destijds was het een tweeluik tussen de winnaar van de Primera Division en de winnaar van de Copa del Rey. In de jaren die volgden werd het format van de Supercup Spanje regelmatig aangepast. Zo werd het in 1997 een enkele wedstrijd en in 2019 werd het format opnieuw aangepast. Sindsdien strijden vier teams om de titel van Supercup kampioen. De winnaar van de Primera Division en de winnaar van de Copa del Rey nemen het op tegen de nummer twee en drie van de Primera Division. De winnaars van deze wedstrijden spelen vervolgens de finale.

Teams die hebben deelgenomen aan de Supercup Spanje

De Supercup Spanje is een evenement waar alleen de beste teams van Spanje aan deelnemen. In de loop der jaren hebben veel teams deelgenomen aan de Supercup Spanje. Hieronder vind je een overzicht van de teams die hebben deelgenomen:

 • Real Madrid
 • FC Barcelona
 • Atletico Madrid
 • Valencia CF
 • Athletic Bilbao
 • Real Sociedad
 • Deportivo La Coruna
 • Real Zaragoza
 • Sevilla FC
 • Real Betis

Deze teams hebben allemaal een rijke geschiedenis in het Spaanse voetbal en hebben in het verleden veel prijzen gewonnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij regelmatig deelnemen aan de Supercup Spanje.

Winnaars van de Supercup Spanje

De Supercup Spanje is een belangrijk evenement voor de Spaanse voetbalwereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel teams er alles aan doen om de titel van Supercup kampioen te winnen. Hieronder vind je een overzicht van de winnaars van de Supercup Spanje:

 • Real Madrid – 11 keer
 • FC Barcelona – 13 keer
 • Atletico Madrid – 3 keer
 • Valencia CF – 1 keer
 • Athletic Bilbao – 1 keer
 • Real Sociedad – 1 keer
 • Deportivo La Coruna – 1 keer
 • Real Zaragoza – 1 keer
 • Sevilla FC – 1 keer
 • Real Betis – 1 keer

Real Madrid en FC Barcelona zijn de absolute grootmachten in het Spaanse voetbal en hebben dan ook de meeste Supercup titels op hun naam staan. Atletico Madrid heeft de Supercup Spanje drie keer gewonnen en is daarmee de derde meest succesvolle club in de geschiedenis van de Supercup Spanje.

Conclusie

De Supercup Spanje is een belangrijk evenement voor de Spaanse voetbalwereld. Het is een strijd tussen de beste teams van Spanje en wordt door veel fans gevolgd. In de loop der jaren hebben veel teams deelgenomen aan de Supercup Spanje en hebben zij gestreden om de titel van Supercup kampioen. Real Madrid en FC Barcelona zijn de absolute grootmachten in het Spaanse voetbal en hebben dan ook de meeste Supercup titels op hun naam staan. Atletico Madrid is de derde meest succesvolle club in de geschiedenis van de Supercup Spanje. De Supercup Spanje is een evenement dat jaarlijks terugkeert en waar veel fans naar uitkijken.

Rating post

Ook Spanje