Algemeen

Bassie en Adriaan in Spanje

Bassie en Adriaan zijn twee bekende Nederlandse televisiepersoonlijkheden die in de jaren ’80 en ’90 een populaire kinderserie maakten. In de serie beleefden zij allerlei avonturen en reisden zij de hele wereld over. Eén van de landen waar zij zijn geweest is Spanje. In dit artikel lees je alles over de avonturen van Bassie en Adriaan in Spanje.

De afleveringen in Spanje

In totaal zijn er drie afleveringen van Bassie en Adriaan opgenomen in Spanje. De eerste aflevering is getiteld ‘De Diamant’ en speelt zich af in Barcelona. In deze aflevering gaan Bassie en Adriaan op zoek naar een gestolen diamant. Ze komen terecht in een hotel waar ze allerlei avonturen beleven.

De tweede aflevering is getiteld ‘De Geheimzinnige Opdracht’ en speelt zich af in Valencia. In deze aflevering krijgen Bassie en Adriaan een geheimzinnige opdracht van een onbekende opdrachtgever. Ze moeten een pakketje ophalen in Valencia en dit afleveren in Madrid. Onderweg beleven ze allerlei avonturen.

De derde aflevering is getiteld ‘De Verzonken Stad’ en speelt zich af in Tenerife. In deze aflevering gaan Bassie en Adriaan op zoek naar een verzonken stad. Ze komen terecht op het eiland Tenerife waar ze allerlei avonturen beleven.

De locaties in Spanje

De afleveringen van Bassie en Adriaan in Spanje zijn opgenomen op verschillende locaties. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste locaties:

  • Barcelona: In de aflevering ‘De Diamant’ zijn verschillende scènes opgenomen in Barcelona. Zo zie je onder andere de Sagrada Familia en het Park Güell.
  • Valencia: In de aflevering ‘De Geheimzinnige Opdracht’ zijn verschillende scènes opgenomen in Valencia. Zo zie je onder andere de kathedraal van Valencia en de Mercado Central.
  • Tenerife: In de aflevering ‘De Verzonken Stad’ zijn verschillende scènes opgenomen op het eiland Tenerife. Zo zie je onder andere de vulkaan El Teide en het Loro Parque.

De avonturen van Bassie en Adriaan in Spanje

Tijdens hun avonturen in Spanje beleven Bassie en Adriaan allerlei spannende en grappige momenten. Zo moeten ze in Barcelona ontsnappen aan de politie en komen ze in Valencia terecht in een gevaarlijke achtervolging. Op Tenerife moeten ze op zoek naar een verzonken stad en komen ze terecht in een onderwatergrot.

Maar naast alle spannende momenten is er ook veel ruimte voor humor. Zo maken Bassie en Adriaan in Valencia een ritje op een paard en komen ze in Barcelona terecht in een hilarische scène waarin ze verkleed zijn als Spaanse toreadors.

De impact van Bassie en Adriaan in Spanje

Bassie en Adriaan zijn niet alleen in Nederland, maar ook in Spanje erg populair. De afleveringen die in Spanje zijn opgenomen worden nog regelmatig uitgezonden op de Spaanse televisie. Ook zijn er veel fans die speciaal naar de locaties reizen waar de afleveringen zijn opgenomen.

Daarnaast hebben Bassie en Adriaan ook een positieve impact gehad op de Nederlandse gemeenschap in Spanje. Veel Nederlanders die in Spanje wonen hebben goede herinneringen aan de serie en voelen zich daardoor verbonden met Nederland.

Conclusie

Bassie en Adriaan hebben in Spanje verschillende avonturen beleefd die nog steeds populair zijn bij jong en oud. De afleveringen zijn opgenomen op verschillende locaties in Spanje en laten de kijkers kennismaken met de prachtige Spaanse cultuur en natuur. De serie heeft niet alleen in Nederland, maar ook in Spanje een grote impact gehad en wordt nog steeds met veel plezier bekeken.

Rating post

Ook Spanje