Algemeen

Camperplek Spanje: De beste plekken om te overnachten met je camper

Spanje is een prachtig land om met de camper te verkennen. Het heeft een gevarieerd landschap, mooie steden en dorpen en een heerlijk klimaat. Maar waar kun je het beste overnachten met je camper? In dit artikel geven we je een overzicht van de beste camperplekken in Spanje.

1. Camperplaatsen aan de kust

Spanje heeft een lange kustlijn met prachtige stranden en baaien. Er zijn dan ook veel camperplaatsen te vinden aan de kust. Hieronder vind je een aantal van de beste plekken:

 • Camping Playa Joyel – Deze camping ligt aan het strand van Noja in Cantabrië. Het heeft ruime plaatsen voor campers en alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.
 • Camper Park Playa de Mazarrón – Dit is een camperpark aan de Costa Cálida in Murcia. Het heeft een prachtig uitzicht op zee en alle voorzieningen die je nodig hebt, zoals water, elektriciteit en sanitaire voorzieningen.
 • Camping La Ballena Alegre – Deze camping ligt aan het strand van Sant Pere Pescador in Catalonië. Het heeft ruime plaatsen voor campers en alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.

2. Camperplaatsen in de bergen

Spanje heeft ook prachtige bergen, waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. Hieronder vind je een aantal van de beste camperplaatsen in de bergen:

 • Camping El Escorial – Deze camping ligt in de Sierra de Guadarrama in de buurt van Madrid. Het heeft ruime plaatsen voor campers en alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.
 • Camping La Fresneda – Deze camping ligt in de Pyreneeën in Catalonië. Het heeft ruime plaatsen voor campers en alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.
 • Camping Las Lomas – Deze camping ligt in de Sierra Nevada in Andalusië. Het heeft ruime plaatsen voor campers en alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.

3. Camperplaatsen in steden

Spanje heeft prachtige steden, zoals Barcelona, Madrid en Sevilla. Hieronder vind je een aantal van de beste camperplaatsen in de steden:

 • Camping Barcelona – Deze camping ligt op slechts 15 minuten van het centrum van Barcelona. Het heeft ruime plaatsen voor campers en alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.
 • Camping Madrid Arco Iris – Deze camping ligt op slechts 30 minuten van het centrum van Madrid. Het heeft ruime plaatsen voor campers en alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.
 • Camping Sevilla – Deze camping ligt op slechts 15 minuten van het centrum van Sevilla. Het heeft ruime plaatsen voor campers en alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.

4. Wildkamperen in Spanje

Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je er ook voor kiezen om wild te kamperen in Spanje. Dit is echter niet overal toegestaan en je moet rekening houden met de lokale regels en wetten. Hieronder vind je een aantal tips voor wildkamperen in Spanje:

 • Zoek een afgelegen plek waar je geen overlast veroorzaakt.
 • Vraag toestemming aan de lokale autoriteiten als je op privéterrein wilt kamperen.
 • Laat geen afval achter en respecteer de natuur.
 • Zorg voor voldoende water en voedselvoorziening.

Conclusie

Spanje is een prachtig land om met de camper te verkennen. Er zijn veel camperplaatsen te vinden aan de kust, in de bergen en in de steden. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je er ook voor kiezen om wild te kamperen. Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat je de lokale regels en wetten respecteert en de natuur niet beschadigt. Veel plezier met het verkennen van Spanje met je camper!

Rating post

Ook Spanje