Algemeen

Duitsland Spanje WK: Een terugblik op de legendarische wedstrijd

Op 7 juli 2010 stonden Duitsland en Spanje tegenover elkaar in de halve finale van het Wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Het was een wedstrijd die de geschiedenisboeken in zou gaan als een van de meest legendarische wedstrijden ooit gespeeld op een WK. In dit artikel kijken we terug op deze wedstrijd en analyseren we waarom deze zo bijzonder was.

De opstellingen

De opstellingen van beide teams waren als volgt:

Duitsland

 • Neuer
 • Lahm
 • Mertesacker
 • Friedrich
 • Boateng
 • Schweinsteiger
 • Khedira
 • Müller
 • Özil
 • Podolski
 • Klose

Spanje

 • Casillas
 • Ramos
 • Piqué
 • Puyol
 • Capdevila
 • Busquets
 • Xabi Alonso
 • Iniesta
 • Xavi
 • Pedro
 • Villa

De wedstrijd

De wedstrijd begon meteen goed voor Spanje. In de 16e minuut scoorde Carles Puyol het enige doelpunt van de wedstrijd na een corner van Xavi. Duitsland probeerde nog wel terug te komen, maar het lukte niet om de Spaanse verdediging te doorbreken. Spanje was de betere ploeg en won uiteindelijk verdiend met 1-0.

De wedstrijd was niet alleen bijzonder vanwege het feit dat het een halve finale was op een WK, maar ook vanwege het niveau van het spel. Beide teams speelden op een hoog niveau en lieten zien waarom ze tot de beste teams van de wereld behoorden. Het was een wedstrijd vol passie, strijd en technisch hoogstaand voetbal.

De impact

De impact van deze wedstrijd was enorm. Voor Spanje betekende het de eerste keer dat ze de finale van een WK bereikten. Ze zouden uiteindelijk ook de finale winnen van Nederland en zichzelf kronen tot wereldkampioen. Voor Duitsland was het een teleurstelling, maar ze konden trots zijn op hun prestaties tijdens het toernooi.

De wedstrijd wordt nog steeds gezien als een van de beste wedstrijden ooit gespeeld op een WK. Het was een wedstrijd die voetballiefhebbers over de hele wereld inspireerde en liet zien wat er mogelijk was als je op het hoogste niveau speelde.

Conclusie

De wedstrijd tussen Duitsland en Spanje op het WK van 2010 was een legendarische wedstrijd die de geschiedenisboeken in zou gaan als een van de beste wedstrijden ooit gespeeld op een WK. Het was een wedstrijd vol passie, strijd en technisch hoogstaand voetbal. Spanje won uiteindelijk verdiend met 1-0 en zou later ook de finale winnen van Nederland en zichzelf kronen tot wereldkampioen. Voor Duitsland was het een teleurstelling, maar ze konden trots zijn op hun prestaties tijdens het toernooi. Deze wedstrijd zal nog lang herinnerd worden als een van de hoogtepunten van het voetbal op het hoogste niveau.

Rating post

Ook Spanje