Algemeen

La Carihuela Spanje: Een charmant vissersdorpje aan de Costa del Sol

La Carihuela is een pittoresk vissersdorpje gelegen aan de Costa del Sol in de provincie Malaga, Spanje. Het dorpje is vooral bekend om zijn prachtige stranden, heerlijke visgerechten en gezellige sfeer. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht door La Carihuela en vertellen we je alles wat je moet weten over deze charmante bestemming.

Geschiedenis van La Carihuela

La Carihuela was oorspronkelijk een klein vissersdorpje dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming. Het dorpje dankt zijn naam aan de vissoort “carihuela”, die vroeger veel gevangen werd in de wateren rondom het dorp. In de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw kwamen de eerste toeristen naar La Carihuela, die vooral afkwamen op de prachtige stranden en het heerlijke klimaat.

Bezienswaardigheden in La Carihuela

Hoewel La Carihuela vooral bekend staat om zijn stranden en visgerechten, zijn er ook een aantal bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld de Torre de la Bateria, een oude wachttoren die vroeger diende ter bescherming tegen piraten. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Een andere bezienswaardigheid is de Iglesia de Nuestra Señora del Carmen, een kerk die gebouwd is in de 18e eeuw. De kerk is vooral bekend vanwege zijn prachtige gevel en het altaarstuk dat gemaakt is door de beroemde kunstenaar Pedro de Mena.

Stranden in La Carihuela

La Carihuela staat bekend om zijn prachtige stranden, die jaarlijks duizenden toeristen trekken. Het belangrijkste strand van La Carihuela is Playa de la Carihuela, een langgerekt strand dat zich uitstrekt over een lengte van 2 kilometer. Het strand is voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt voor een dagje zon, zee en strand, zoals ligbedden, parasols en strandbars.

Een ander populair strand in La Carihuela is Playa del Bajondillo, dat zich bevindt aan de westkant van het dorp. Dit strand is iets kleiner dan Playa de la Carihuela, maar minstens zo mooi. Ook hier vind je alle faciliteiten die je nodig hebt voor een ontspannen dagje aan het strand.

Visgerechten in La Carihuela

Een van de grootste trekpleisters van La Carihuela zijn de heerlijke visgerechten die je hier kunt proeven. Het dorpje staat bekend om zijn verse vis, die dagelijks gevangen wordt door de lokale vissers. Op de boulevard van La Carihuela vind je talloze restaurants waar je kunt genieten van de lekkerste visgerechten, zoals gegrilde sardientjes, paella met zeevruchten en gefrituurde inktvisringen.

Activiteiten in La Carihuela

Naast zonnen, zwemmen en genieten van de heerlijke visgerechten, zijn er ook tal van andere activiteiten te doen in La Carihuela. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken langs de kust, waarbij je de prachtige omgeving vanaf het water kunt bewonderen. Ook kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen attractiepark Tivoli World, dat vooral populair is bij gezinnen met kinderen.

Daarnaast is La Carihuela ook een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van dagtrips naar andere bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het Alhambra in Granada, de stad Malaga en het pittoreske dorpje Mijas.

Conclusie

La Carihuela is een charmant vissersdorpje aan de Costa del Sol dat alles in huis heeft voor een heerlijke vakantie. Of je nu wilt genieten van de prachtige stranden, de heerlijke visgerechten of de vele activiteiten in de omgeving, in La Carihuela vind je het allemaal. Het dorpje is bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van dagtrips naar andere bezienswaardigheden in de omgeving. Kortom, La Carihuela is een bestemming die je niet mag missen tijdens je vakantie aan de Costa del Sol.

Rating post

Ook Spanje