Algemeen

La Manga Spanje: Een paradijs voor strandliefhebbers

La Manga is een smalle landstrook in het zuidoosten van Spanje, gelegen tussen de Middellandse Zee en de Mar Menor. Het is een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld, vooral vanwege de prachtige stranden en het aangename klimaat. In dit artikel zullen we de hoogtepunten van La Manga bespreken en waarom het een geweldige plek is om te bezoeken.

Stranden

La Manga staat bekend om zijn prachtige stranden, die zich uitstrekken over een lengte van 21 kilometer. Het is een paradijs voor strandliefhebbers, met kristalhelder water en fijn zand. Er zijn tal van stranden om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Hier zijn enkele van de beste stranden in La Manga:

 • Playa de Levante: Dit is het grootste strand van La Manga en is perfect voor gezinnen met kinderen. Het water is ondiep en rustig, waardoor het veilig is om te zwemmen.
 • Playa de las Amoladeras: Dit strand is populair bij windsurfers vanwege de sterke winden die er waaien. Het is ook een geweldige plek om te snorkelen vanwege de heldere wateren.
 • Playa de la Cala del Pino: Dit strand is een van de meest afgelegen stranden van La Manga en is perfect voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. Het is omgeven door kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Activiteiten

Naast het genieten van de prachtige stranden, zijn er tal van activiteiten te doen in La Manga. Hier zijn enkele van de populairste activiteiten:

 • Golfen: La Manga heeft drie golfbanen van wereldklasse, waaronder de beroemde La Manga Club. Het is een geweldige plek om te golfen vanwege het milde klimaat en de prachtige omgeving.
 • Watersporten: Van windsurfen tot jetskiën, er zijn tal van watersporten beschikbaar in La Manga. Het is een geweldige manier om de prachtige wateren van de Middellandse Zee en de Mar Menor te verkennen.
 • Fietsen: La Manga heeft tal van fietspaden die langs de kust lopen en door de prachtige natuurlijke omgeving. Het is een geweldige manier om de omgeving te verkennen en te genieten van de frisse lucht.

Cultuur en geschiedenis

La Manga heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de Romeinse tijd. Er zijn tal van historische bezienswaardigheden en monumenten te zien in de omgeving. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

 • Castillo de los Moros: Dit is een Moors kasteel dat dateert uit de 12e eeuw. Het is gelegen op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.
 • Cartagena: Dit is een historische stad in de buurt van La Manga en heeft tal van Romeinse ruïnes en monumenten. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor geschiedenisliefhebbers.
 • Museo Arqueológico Municipal: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van La Manga en heeft tal van artefacten en exposities die teruggaan tot de Romeinse tijd.

Waar te verblijven

Er zijn tal van accommodaties beschikbaar in La Manga, van luxe resorts tot betaalbare appartementen. Hier zijn enkele van de beste opties:

 • La Manga Club: Dit is een luxe resort met drie golfbanen, een spa en tal van restaurants en bars. Het is een geweldige plek om te verblijven voor mensen die op zoek zijn naar luxe en comfort.
 • Aparthotel Londres: Dit is een betaalbaar appartementencomplex dat op loopafstand van het strand ligt. Het heeft een zwembad en een restaurant en is een geweldige optie voor gezinnen en groepen.
 • Hotel Entremares: Dit is een viersterrenhotel dat direct aan het strand ligt. Het heeft een zwembad, een spa en tal van restaurants en bars. Het is een geweldige plek om te verblijven voor mensen die op zoek zijn naar comfort en gemak.

Conclusie

La Manga is een geweldige vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Met prachtige stranden, tal van activiteiten en een rijke geschiedenis en cultuur, is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar luxe of betaalbare accommodaties, La Manga heeft het allemaal. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te genieten van de natuurlijke schoonheid en te verkennen wat deze prachtige regio te bieden heeft.

Rating post

Ook Spanje