Algemeen

La Romana Spanje: Een verborgen parel in de Costa Blanca

La Romana is een klein dorpje gelegen in de provincie Alicante, in de regio Valencia van Spanje. Het is een rustig en vredig dorpje dat bekend staat om zijn prachtige landschap, heerlijke wijnen en traditionele feesten. La Romana is een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie weg van de drukte van de stad.

Bezienswaardigheden in La Romana

Hoewel La Romana een klein dorpje is, zijn er tal van bezienswaardigheden die u kunt bezoeken tijdens uw verblijf. Hier zijn enkele van de populairste attracties:

 • De kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede: Deze kerk is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van La Romana. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en heeft een prachtige barokke gevel. Binnenin vindt u een indrukwekkend altaarstuk en een aantal mooie schilderijen.
 • De wijnhuizen: La Romana staat bekend om zijn heerlijke wijnen. Er zijn verschillende wijnhuizen in de omgeving die u kunt bezoeken om te genieten van een wijnproeverij en om meer te weten te komen over het wijnproductieproces.
 • De grotten van Canelobre: Deze grotten zijn een van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden in de omgeving. Ze zijn gevormd door de erosie van kalksteen en hebben een aantal prachtige stalactieten en stalagmieten.
 • De Sierra de la Romana: Dit is een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt over meer dan 10.000 hectare. Het is een ideale plek om te wandelen, te fietsen of gewoon te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Activiteiten in La Romana

Naast het bezoeken van bezienswaardigheden zijn er ook tal van activiteiten die u kunt doen tijdens uw verblijf in La Romana. Hier zijn enkele suggesties:

 • Wandelen: La Romana is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen en is een ideale plek om te wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving die u kunt volgen, variërend van gemakkelijke wandelingen tot meer uitdagende tochten.
 • Fietsen: Als u van fietsen houdt, dan is La Romana een geweldige plek om te verkennen. Er zijn verschillende fietsroutes in de omgeving die u kunt volgen, variërend van vlakke wegen tot meer heuvelachtige routes.
 • Paardrijden: Er zijn verschillende maneges in de omgeving waar u kunt genieten van een paardrijtocht door het prachtige landschap van La Romana.
 • Golfen: Als u van golfen houdt, dan zijn er verschillende golfbanen in de omgeving waar u kunt spelen. De dichtstbijzijnde golfbaan is de Alenda Golf Club, op slechts 15 minuten rijden van La Romana.

Feesten en festivals in La Romana

La Romana staat bekend om zijn traditionele feesten en festivals. Hier zijn enkele van de belangrijkste evenementen die u kunt bijwonen tijdens uw verblijf:

 • Fiesta de San Juan: Dit festival vindt plaats op 23 juni en wordt gevierd ter ere van San Juan. Het is een van de belangrijkste feesten van het jaar en omvat vuurwerk, muziek en dans.
 • Fiesta de la Virgen del Rosario: Dit festival vindt plaats in oktober en wordt gevierd ter ere van de beschermheilige van La Romana, de Virgen del Rosario. Het omvat processies, muziek en dans.
 • Feria de Agosto: Dit festival vindt plaats in augustus en omvat een kermis, muziek en dans. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van de feestelijke sfeer.

Waar te verblijven in La Romana

Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in La Romana, variërend van hotels tot vakantiehuizen. Hier zijn enkele suggesties:

 • Hotel Spa La Romana: Dit hotel ligt in het hart van La Romana en biedt comfortabele kamers en een spa- en wellnesscentrum.
 • Casa Rural El Llano de los Conejos: Dit vakantiehuis ligt net buiten La Romana en biedt een rustige en vredige omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.
 • Casa Rural El Falcó: Dit vakantiehuis ligt in de buurt van de Sierra de la Romana en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een ideale plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Hoe La Romana te bereiken

La Romana is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Hier zijn enkele suggesties:

 • Met de auto: La Romana ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de luchthaven van Alicante. U kunt een auto huren op de luchthaven en naar La Romana rijden.
 • Met de trein: Het dichtstbijzijnde treinstation is het station van Novelda, op ongeveer 15 minuten rijden van La Romana. Vanaf daar kunt u een taxi nemen naar La Romana.
 • Met de bus: Er zijn verschillende busmaatschappijen die La Romana bedienen, waaronder ALSA en Vectalia. U kunt een bus nemen vanuit Alicante of andere nabijgelegen steden.

Conclusie

La Romana is een verborgen parel in de Costa Blanca, een rustig en vredig dorpje dat bekend staat om zijn prachtige landschap, heerlijke wijnen en traditionele feesten. Het is een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie weg van de drukte van de stad. Met tal van bezienswaardigheden, activiteiten en accommodatiemogelijkheden is er voor elk wat wils in La Romana.

Rating post

Ook Spanje