Algemeen

Lliber Spanje: Een pittoresk dorpje in de Costa Blanca

Lliber Spanje is een klein dorpje gelegen in de provincie Alicante, in de regio Valencia. Het dorpje ligt in de buurt van de populaire badplaatsen Calpe en Javea, en is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een authentieke Spaanse ervaring. Lliber Spanje is vooral bekend om zijn prachtige landschap, historische gebouwen en traditionele feesten.

Geschiedenis van Lliber Spanje

Lliber Spanje heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het dorpje was ooit een belangrijk agrarisch centrum, en de lokale bevolking verbouwde voornamelijk druiven en amandelen. In de middeleeuwen werd Lliber Spanje veroverd door de Moren, en later heroverd door de christelijke koningen. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog was Lliber Spanje een belangrijke strategische locatie, en er zijn nog steeds overblijfselen te vinden van de loopgraven en bunkers die werden gebruikt tijdens de oorlog.

Bezienswaardigheden in Lliber Spanje

Lliber Spanje heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Een van de meest opvallende gebouwen in het dorpje is de kerk van San Francisco de Asis, die dateert uit de 18e eeuw. De kerk heeft een indrukwekkende barokke gevel en een prachtig interieur met fresco’s en schilderijen. Een andere bezienswaardigheid is het Casa Museo de Lliber, een museum dat is gevestigd in een oud herenhuis en een interessante collectie heeft van lokale kunst en ambachten.

Naast deze historische gebouwen heeft Lliber Spanje ook een aantal prachtige natuurgebieden. Het dorpje ligt in de buurt van de Sierra de Bernia, een bergketen die bekend staat om zijn spectaculaire uitzichten en wandelpaden. Er zijn ook verschillende wijngaarden en olijfgaarden in de omgeving, waar bezoekers kunnen genieten van wijnproeverijen en rondleidingen.

Traditionele feesten in Lliber Spanje

Lliber Spanje staat bekend om zijn traditionele feesten, die het hele jaar door plaatsvinden. Een van de meest populaire feesten is de Fira de Tots Sants, die elk jaar in november wordt gehouden. Tijdens dit feest worden er markten gehouden waar lokale ambachtslieden hun producten verkopen, en er zijn ook optochten en muziekoptredens.

Een ander belangrijk feest in Lliber Spanje is de Festa Major, die wordt gehouden ter ere van de beschermheilige van het dorp, San Francisco de Asis. Tijdens dit feest worden er processies gehouden en worden er traditionele dansen uitgevoerd. Er zijn ook vuurwerkshows en concerten, en de lokale bevolking komt samen om te genieten van eten en drinken.

Wonen in Lliber Spanje

Lliber Spanje is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en authentieke levensstijl in Spanje. Het dorpje heeft een kleine, maar hechte gemeenschap van zowel Spaanse als buitenlandse inwoners. Er zijn verschillende huizen en appartementen te koop in Lliber Spanje, variërend van traditionele stenen huizen tot moderne villa’s met zwembaden.

Als u overweegt om in Lliber Spanje te wonen, is het belangrijk om te weten dat het dorpje een aantal voorzieningen heeft, waaronder een supermarkt, een bakkerij en een aantal restaurants en bars. Voor meer uitgebreide winkelmogelijkheden en andere voorzieningen kunt u terecht in de nabijgelegen steden Calpe en Javea.

Conclusie

Lliber Spanje is een prachtig dorpje dat zeker een bezoek waard is voor iedereen die op zoek is naar een authentieke Spaanse ervaring. Het dorpje heeft een rijke geschiedenis, prachtige bezienswaardigheden en een aantal traditionele feesten die het hele jaar door plaatsvinden. Als u overweegt om in Lliber Spanje te wonen, kunt u genieten van een rustige en authentieke levensstijl in een hechte gemeenschap. Kortom, Lliber Spanje is een verborgen juweeltje in de Costa Blanca dat zeker de moeite waard is om te ontdekken.

Rating post

Ook Spanje