Algemeen

Manilva Spanje: Een prachtige bestemming aan de Costa del Sol

Manilva is een prachtige gemeente gelegen aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Het is een populaire bestemming onder toeristen vanwege de mooie stranden, het heerlijke klimaat en de vele bezienswaardigheden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Manilva Spanje.

Locatie en bereikbaarheid

Manilva is gelegen in de provincie Malaga, op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de stad Malaga. Het is goed bereikbaar met de auto via de snelweg A-7 en de tolweg AP-7. Ook is er een treinstation in de nabijgelegen stad Estepona, waarvandaan je met de trein naar Malaga en andere steden in de omgeving kunt reizen. Daarnaast zijn er verschillende buslijnen die Manilva verbinden met andere steden aan de Costa del Sol.

Bezienswaardigheden

Manilva heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

 • Castillo de la Duquesa: Dit kasteel uit de 18e eeuw is gelegen aan de haven van La Duquesa en biedt een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.
 • Parroquia de Santa Ana: Deze kerk uit de 18e eeuw is een van de belangrijkste religieuze gebouwen in Manilva en heeft een prachtige barokke gevel.
 • Playa de la Duquesa: Dit strand is een van de populairste stranden in Manilva en biedt een breed scala aan watersportactiviteiten.
 • Parque Botánico Orquidario: Dit botanische park is de thuisbasis van meer dan 1.000 soorten orchideeën en biedt een prachtige omgeving om te wandelen en te ontspannen.

Activiteiten

Naast de bezienswaardigheden heeft Manilva ook veel te bieden op het gebied van activiteiten. Hieronder vind je een aantal populaire activiteiten:

 • Golfen: Manilva heeft verschillende golfbanen, waaronder de bekende La Duquesa Golf Course.
 • Watersporten: Op de stranden van Manilva kun je verschillende watersporten beoefenen, zoals windsurfen, kitesurfen en jetskiën.
 • Wandelen: In de omgeving van Manilva zijn er verschillende wandelroutes die je kunt volgen, zoals de Sendero de las Viñas en de Sendero de la Algarraba.
 • Wijnproeverijen: Manilva staat bekend om zijn wijngaarden en er zijn verschillende wijnhuizen waar je wijnproeverijen kunt doen.

Stranden

Manilva heeft verschillende prachtige stranden die ideaal zijn om te ontspannen en te genieten van de zon. Hieronder vind je een aantal populaire stranden:

 • Playa de la Duquesa: Dit strand is een van de populairste stranden in Manilva en biedt een breed scala aan watersportactiviteiten.
 • Playa de Sabinillas: Dit strand is gelegen in de buurt van de stad Sabinillas en biedt een prachtig uitzicht op de bergen.
 • Playa de Torreguadiaro: Dit strand is gelegen in de buurt van de stad Torreguadiaro en biedt een rustige omgeving om te ontspannen.

Winkelen en uitgaan

Manilva heeft verschillende winkels en restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken en cultuur. Hieronder vind je een aantal populaire winkel- en uitgaansgebieden:

 • Puerto de la Duquesa: Dit is een populaire jachthaven met verschillende restaurants en bars.
 • Centro Comercial La Duquesa: Dit winkelcentrum biedt een breed scala aan winkels en restaurants.
 • Plaza de la Vendimia: Dit plein is gelegen in het centrum van Manilva en biedt verschillende bars en restaurants.

Conclusie

Manilva is een prachtige bestemming aan de Costa del Sol met veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, activiteiten, stranden, winkelen en uitgaan. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, Manilva heeft voor ieder wat wils. Plan je volgende vakantie naar Manilva en ontdek deze prachtige gemeente zelf!

Rating post

Ook Spanje