Algemeen

Spanje Costas: De prachtige kustlijnen van Spanje

Spanje is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld en dat is niet zonder reden. Het land heeft een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat, een bruisende cultuur en natuurlijk de prachtige kustlijnen. De kustlijnen van Spanje worden ook wel de Costas genoemd en zijn een belangrijke trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.

De verschillende Costas van Spanje

Spanje heeft maar liefst 3.000 kilometer aan kustlijn en deze is verdeeld over verschillende Costas. Elke Costa heeft zijn eigen charme en trekt een ander soort toerist aan. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende Costas van Spanje:

Costa Brava

De Costa Brava is gelegen in het noordoosten van Spanje en loopt van de Franse grens tot aan Barcelona. De kustlijn van de Costa Brava is ruig en rotsachtig en wordt afgewisseld met kleine baaien en stranden. De Costa Brava is vooral populair onder gezinnen en natuurliefhebbers.

Costa Dorada

De Costa Dorada is gelegen ten zuiden van Barcelona en loopt tot aan de Ebro-delta. De kustlijn van de Costa Dorada is lang en vlak en wordt gekenmerkt door brede zandstranden. De Costa Dorada is vooral populair onder jongeren en watersportliefhebbers.

Costa del Azahar

De Costa del Azahar is gelegen in het oosten van Spanje en loopt vanaf de Ebro-delta tot aan Valencia. De kustlijn van de Costa del Azahar is afwisselend en wordt gekenmerkt door kleine baaien en lange zandstranden. De Costa del Azahar is vooral populair onder gezinnen en rustzoekers.

Costa Blanca

De Costa Blanca is gelegen in het zuidoosten van Spanje en loopt vanaf Valencia tot aan Murcia. De kustlijn van de Costa Blanca is lang en vlak en wordt gekenmerkt door brede zandstranden. De Costa Blanca is vooral populair onder gezinnen en senioren.

Costa Calida

De Costa Calida is gelegen in het zuidoosten van Spanje en loopt vanaf Murcia tot aan Almeria. De kustlijn van de Costa Calida is afwisselend en wordt gekenmerkt door kleine baaien en lange zandstranden. De Costa Calida is vooral populair onder gezinnen en watersportliefhebbers.

Costa de Almeria

De Costa de Almeria is gelegen in het zuidoosten van Spanje en loopt vanaf Almeria tot aan de provincie Granada. De kustlijn van de Costa de Almeria is afwisselend en wordt gekenmerkt door kleine baaien en lange zandstranden. De Costa de Almeria is vooral populair onder rustzoekers en natuurliefhebbers.

Costa Tropical

De Costa Tropical is gelegen in het zuidoosten van Spanje en loopt vanaf de provincie Granada tot aan de provincie Malaga. De kustlijn van de Costa Tropical is afwisselend en wordt gekenmerkt door kleine baaien en lange zandstranden. De Costa Tropical is vooral populair onder rustzoekers en natuurliefhebbers.

Costa del Sol

De Costa del Sol is gelegen in het zuiden van Spanje en loopt vanaf de provincie Malaga tot aan de provincie Cadiz. De kustlijn van de Costa del Sol is lang en vlak en wordt gekenmerkt door brede zandstranden. De Costa del Sol is vooral populair onder jongeren en senioren.

Wat te doen aan de Costas van Spanje?

Er is genoeg te doen aan de Costas van Spanje. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten:

Strand

De Costas van Spanje staan bekend om hun prachtige stranden. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen, surfen of snorkelen, er is voor ieder wat wils. De stranden aan de Costa del Sol en de Costa Dorada zijn het meest populair onder toeristen.

Cultuur

Spanje heeft een rijke geschiedenis en cultuur en dit is terug te zien aan de vele historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Sagrada Familia in Barcelona, het Alhambra in Granada of het Alcazar in Sevilla.

Natuur

De Costas van Spanje hebben ook veel te bieden op het gebied van natuur. Bezoek bijvoorbeeld het natuurpark Cabo de Gata aan de Costa de Almeria of het natuurpark Montseny aan de Costa Brava.

Watersport

De Costas van Spanje zijn ook populair onder watersportliefhebbers. Ga bijvoorbeeld surfen aan de Costa del Azahar of duiken aan de Costa Blanca.

Conclusie

De Costas van Spanje zijn een belangrijke trekpleister voor toeristen van over de hele wereld. Elke Costa heeft zijn eigen charme en trekt een ander soort toerist aan. Of je nu wilt zonnebaden, cultuur wilt snuiven of actief bezig wilt zijn, aan de Costas van Spanje is genoeg te doen. Boek daarom snel jouw vakantie naar een van de prachtige Costas van Spanje!

Rating post

Ook Spanje